Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Tinerii discută cu dr Veaceslav Stavilă despre Unire

|versiune pentru tipar||
PNL / 15 martie 2011
Partidul Naţional Liberal

La sediul PNL luni, 14 martie, a avut loc o intilnire a tinerilor national-liberali cu doctorul in istorie Veaceslav Stavila, invitat pentru a impartasi din rezultatele cercetarilor in istorie, discutia axindu-se, in special, pe Actul Unirii cu Romania, votat pe 27 martie 1918 de catre Sfatul Tarii de la Chisinau. Istoricul Stavila a facut parte din Comisia care a elaborat Recomandarile oferite Parlamentului Republicii Moldova privind condamnarea crimelor comunismului, document care asa si nu a mai ajuns sa fie adoptat din lasitatea politicienilor, lasitate calificata de ei drept “prudenta”, “intelepciune si pragmatism”.

Veaceslav Stavila a facut cunoscute, in perioada functionarii Comisiei, mai multe aspect legate deperioadele de ocupatie sovietica, punctind corect atit terminologia, cit si datele factologice, care denota intreg dezastrul antiromanesc, intreg Holocaustul romanilor, produs pe acest pamint de ctre bolsevici, comunisti — nu doar de nationalitate rusa.

Veaceslav Stavila a abordat mai multe aspecte manipulate de istoricii comunisti, axati pe antiromanism si scriind carti de propaganda si de falsuri istorice, care au justificat crimele regimului de ocupatie sovietica, denigrind Romania si incercind sa cantoneze, si prin stiinta, teritoriul romanesc pruto-nistrean in zona de influenta a URSS.

Tinerii si membri ai BPC, veniti alaturi de tineri, au ascultat cu interes expunerea si raspunsurile lui Veaceslav Stavila la intrebari. TNL va continua discutiile in cadrul clubului la care sint invitati specialist, experti si personalitati din diferite domenii.

Serviciul de presa al PNL

DPN a PNL: “AIE-2 dezamăgeşte zilnic populaţia şi compromite, din start, alegerile locale” Tinerii au discutat cu primul preşedinte al PNL