Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

La Donduşeni şi Edineţ — nici o diferenţă

|versiune pentru tipar||
PNL / 16 aprilie 2011
Partidul Naţional Liberal

Structurile PNL din Donduseni,Edinet si Ungheni s-au convocat astazi in conferinte de dare de seama si alegeri si in sedinte ale stafurilor electorale.

Membrii PNL si echipele de conducere merita tot respectul, fiind alcatuite din oameni curajosi, din perle intr-o mare de scoici murdare, care se inghesuie pe linga cei de la guvernare.

Este imbucurator fenomenul constituirii echipelor de tineri, care candideaza atit la functia de primar, cit si la cea de consilier, in pofida amenintarilor din partea “potentatilor zilei”, care ii iau in deridere pe reprezentantii de la partidele neaflate la treuca publica. Cel mai salutar si placut e ca doresc si vor candida membri rusolingvi ai PNL la functia de primar, inclusiv de oras-centru raional, ca si la cea de consilier. Este vorba de o noua generatie, pentru care echipa si ajutorul reciproc, monolitizarea in jurul unui obiectiv, care intruneste oameni de bun-simt, este mai importanta decit mentalitatea nostalgica, cea care ne tine in loc de doua decenii, ce au urmat perioadei de ocupatie sovietica. Penelistii au invocat multe matrapazlicuri ale actualelor conduceri ale administratiei publice locale, impartirea banilor publici pe ultima suta de metri inainte de alegeri pentru “spalarea” lor cit mai bine, “retragerea” temporara din viata politica a celor care au furat destul si se tem sa nu fie trasi la raspundere… Oamenii nu vad nici o diferenta intre comunisti si cei ce se pretind necomunisti.

Dincolo de criteriile pe care trebuie sa le intruneasca persoanele-candidate la functii eligibile si formalitatile pe care trebuie sa le perfecteze, toti acestia au nevoie si de o mare doza de incurajare, avind viata in fata.

Reprezentantii conducerii PNL le-au explicat echipelor teritoriale tactica partidului in aceste alegeri, momentele-cheie din mesajul care

trebuie prezentat pentru convingerea alegatorilor, ce include descentralizarea administrativa, prevazind autonomia financiara, depolitizarea structurilor administrative, angajarea persoanelor in functii in administratia publica locala pe baza de concurs, si nu de cumatrism, nanasim si nepotism, controlul asupra modului de cheltuire a finantelor publice, transformarea administatiei publice locale in structuri ce stabiliesc politici si strategii de dezvoltare, incluzind reconsiderarea oportunitatilor oferite de Legea privind parteneriatul public privat, si nu continuarea practicilor de impartire abuziva a loturilor, a licentelor si a finantelor.

PNL merge sigur inainte, chiar daca astazi, desi regimul comunist a cazut si au venit zisii democrati, nu exista deocamdata conditii democratice pentru pluralismul politic si de opinii. Ba e mai rau. Insa Dumnezeu e mare.

Vitalia Pavlicenco,
Preşedinte PNL
PNL-iştii din Chişinău şi-au reales structurile Săgeata PNL-istă este îndragită şi la Leova