Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Femeile naţional-liberale au participat la un Program politic al PNL-România şi s-au învrednicit de premii

|versiune pentru tipar||
PNL / 3 iulie 2011
Partidul Naţional Liberal

In zilele de 2–3 iulie, o delegatie a PNL din R.Moldova, formata din Alexandra Can, vicepresedinte, Ludmila Bolboceanu, presedinte OFNL, Lucia Balmos, vicepresedinte al OMC, Vitalia Pavlicenco, presedintele PNL, au participat, la invitatia OFL din Romania, la un Program politic la Iasi “Femeile liberale pot ajuta Romania”, condus de deputata national-liberala, presedintele OFL Lucia Varga. La program, au participat si doua reprezentante ale PL din R.Moldova. Postam mai jos Mesajul de salut al delegatiei PNL din R.Moldova. Doamnele din delegatia PNL au fost active, ca de obicei. Participantele au primit diplome, iar Vitalia Pavlicenco a primit premiul “Pentru cea mai experimentata politiciana”.

Mesaj de salut catre participantii la Programul de pregatire politica “FEMEILE LIBERALE POT AJUTA ROMANIA” (Iasi, 2–3 iulie 2011) din partea Delegatiei PNL din Republica Moldova

Dragi prietene, dragi prieteni,

Vă adresăm un salut naţional-liberal din Republica Moldova, exprimînd recunoştinţă echipei de la Iaşi, pentru că ne-a oferit oportunitatea să participăm la acest Program. Avem, cu această ocazie, posibilitatea de a vă aduce la cunoştinţă sprijinul nostru public, politic, moral, chiar şi logistic, acordat constant în toate scrutinele de pînă acum — în alegerile parlamentare, europarlamentare şi prezidenţiale — PNL din România. De asemenea, ne exprimăm, încă o dată, mulţumirea pentru Scrisoarea de sprijinire a PNL din Republica Moldova, semnată de Preşedintele PNL din România, Crin Antonescu, anul trecut, în alegerile din 28 noiembrie 2010.

Sperăm să fim în măsură să vă sprijinim şi pe viitor, în alegerile dinRomânia, ce urmează şi pentru cei cu cetăţenie română din cel de-al doilea stat românesc.

În anii precedenţi, 2001–2005, echipa PL, în formula naţional-liberală, a avut o bună cooperare cu PNL din România — ambele partide fiind în opoziţie. După unele evoluţii politice de la noi, echipa naţional-liberală a reconstituit PNL, a treia oară, în Republica Moldova, la 16 decembrie 2006, renăscînd, astfel spiritul naţional-liberal, prin implicarea, în special, a unor tineri energici şi a unor doamne active, care promovează curajos principiile liberale autentice, valorile româneşti, ataşamentul la regăsirea, cît mai rapidă, a românilor de pe cele două maluri de Prut într-un spaţiu comun.

PNL din Republica Moldova optează pentru omogenizarea spaţiului politic între cele două state româneşti şi speră că, într-un viitor previzibil, să devină Filiala din Basarabia a PNL din România. Pentru asta muncim astăzi cu toţii.

Dorim succes participanţilor la seminar, sperăm să avem şi discuţii informale utile şi invităm echipa naţional-liberală feminină la Chişinău.

Vă mulţumim,
Vitalia Pavlicenco,
presedintele PNL din Republica Moldova

Serviciul de presă al PNL

OFNL sprijină UNIFERO şi a participat la conferinţa a treia Dosarul PNL pentru alegeri în Tighina va ajunge din nou la CSJ