Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Mesaj de salut prezentat la Congresul Partidului Poporului din România

|versiune pentru tipar||
PNL / 21 ianuarie 2012
Partidul Naţional Liberal

Astazi, simbata, isi desfasoara lucrarile in sala Alexandru Ioan Cuza din Casa Poporului, Congresul Partidului Poporului — unicul partid din Romania care are fixat ca obiectiv politic si Unirea Basarabiei cu Romania. La Congres participa si o delegatie din partea PNL din R.Moldova, formata din Ludmila Bolboceanu, presedintele Organizatiei Femeilor National-Liberale, Anatolie Revenco, vicepresedinte al PNL, Vitalia Pavlicenco, presedinte al formatiunii. Iata Mesajul prezentat in fata delegatilor de presedintele PNL din RM.

Mesaj de salut adresat delegatilor la Congresul Partidului Poporului

Dragi români,
Stimaţi delegaţi la Congresul Partidului Poporului Dan Diaconescu,
Dragi invitaţi,

Noi, Partidul Naţional Liberal din Republica Moldova, vă mulţumim pentru oportunitatea de a participa la lucrările forului suprem al Partidului Poporului. Suntem prezenţi aici ca delegaţi din partea Biroului Permanent Central, iar unii colegi — şi ca delegaţi din Basarabia la congres.

Ne bucurăm că i-am avut pe reprezentanţii partidului dumneavoastră la Congresul formaţiunii noastre, la care am fixat obiectivul Unirii celor două state româneşti. A fost un congres de suflet, deschis, cu mulţi delegaţi şi oaspeţi, cu multă înălţare sufletească şi cu multă speranţă. Am avut — prin prezenţă şi mesaje — persoane din partea a patru partide din Basarabia şi România. PNL este unicul partid politic din Republica Moldova care pledează deschis prin Statut şi prin Program pentru Unirea Basarabiei cu România.

Noi, PNL, suntem convinşi că naţiunea română se va regăsi într-un singur spaţiu nu doar cultural, spiritual, economic, dar şi politic. Noi, PNL, suntem gata să colaborăm, în acest sens, cu partidele din România care au fixat aspiraţia reunificării celor două state româneşti şi care cred sincer în acest imperativ. PNL a făcut, în cinci ani ai săi de existenţă, în a treia sa formulă politică, o multitudine de acţiuni şi a promovat curajos multiple declaraţii menite să îndrepte şira spinării românilor din Basarabia, apăsaţi de nedreptăţi şi de presiuni antiromâneşti.

Pe ambele maluri ale Prutului, românii sunt nefericiţi. Asta e şi pentru că nu suntem astăzi împreună. Noi acţionăm ca românii să fie într-un gând, vis şi năzuinţă, într-un singur stat!

Orice alegeri sunt oportunităţi pentru ca cetăţenii noştri să facă o opţiune cât mai corectă. E timpul ca cetăţenii să fie alături de cei care nu se tem să spună că românii TREBUIE ŞI POT FI ÎMPREUNĂ.

În Basarabia, izolată de Patria-mamă şi divizată crunt după atîta amar de vreme, în care s-au făcut tot felul de experimente nefaste asupra băştinaşilor, instituţiile statului încă îşi caută rostul, nu ştiu cum e democratic să procedeze, întîrzie dramatic în privinţa asigurării libertăţii de exprimare şi de opţiune. În Parlamentul României, trebuie să ajungă cei mai buni reprezentanţi din întreg spaţiul românesc, pentru a contribui la reîntregirea neamului nostru. Suntem siguri că Dumnezeu va fi alături de membrii Partidului Poporului, care nu vor uita de fraţii din Basarabia.

Ne vom salva doar revenind la românism şi realizând reîntregirea neamului românesc!

Vă urăm succes şi răbdare! Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Sursa: www.pnl.md

Comunicat de presă al PNL privind “Marşul auto al Unirii” din 24 ianuarie 2012 MJ hărţuieşte PNL-ul unionist. Apel către deputaţii PL, PD şi Mihai Godea