Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Consiliul Unirii a cerut la Iaşi Unirea celor două state româneşti

|versiune pentru tipar||
PNL / 3 martie 2012
Partidul Naţional Liberal

In temeiul intelegerii convenite in cadrul Consiliului Unirii, simbata, 3 martie 2012, un grup de reprezentanti, toti cu cetatenie romana, s-au deplasat la Iasi, unde a avut loc prima sedinta comuna a Guvernelor de la Chisinau si Bucuresti. Grupul a mers sa salute si sa ureze succes, sa isi exprime speranta ca asemenea sedinte vor continua si vor avea drept corolar sedinte comune ale Parlamentelor celor doua state romanesti. De asemenea, grupul din partea Consiliului Unirii a dorit sa le remita celor doi premieri romani Declaratia CU cu lista semnatarilor acesteia.

Sedinta urma sa inceapa la 11.15, insa grupul Consiliului Unirii a ajuns la 11.05, ratind faza protocolara, desi si-a propus sa ajunga la ora 09.30–10.00. Intirzierea s-a produs urmare a faptului ca, din pacate, grupul a asteptat in frontiera de partea Romaniei in jur de 30 de minute ca vamesii si granicerii sa decida daca poate microbuzul si pasagerii sa treaca avind asupra lor tricoloruri si banere. La intrebarile responsabilului si soferului, adresate granicerilor, raspunsul era “Asteptam ce ne spune comandantul!” Grupul a avut cinci banere pe care le poate tine, fiecare, de catre o persoana, sub forma Romaniei intregite, pe care era scris “Vrem Unire!”, precum si un baner de trei metri pe unu, pe care era scris “Noi vrem Unirea cu Romania!”

Din pacate, conditiile meteo nu au tinut cu participantii la pichetare. A fost foarte frig, insa, grupul a plecat din fata Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, unde si-a tinut lucrarile sedinta comuna a celor doua Guverne romanesti, abia la ora 14.00. Acolo, grupului i s-au alaturat semnatari ai Consiliului Unirii din Iasi, Onesti si Alba-Iulia. Alaturi au manifestat membri ai Noii Drepte, care au scandat, de asemenea, lozinci gen “Romania, nu uita, Basarabia e a ta!” Unii participanti au facut declaratii unor ziaristi din R.Moldova — Pro TV, Prime TV, Moldova 1, Jurnal TV, unele ziare.

Pentru ca nu au fost impartite prea bine locurile unde se putea manifesta, grupul Consiliului Unirii si Noua Dreapta, mai multe organizatii ale acesteia aderind, de asemenea, la CU, au fost nevoite sa salute sedinta Guvernelor romanesti alaturi de un grup de protestatari impotriva Presedintelui Romaniei Traian Basescu si a Guvernului Mihai-Razvan Ungureanu. Din aceasta cauza, o mare parte din presa, se pare, a amestecat lucrurile, fara sa le oglindeasca asa cum au avut loc in realitate.

Din pacate, organizatorii sedintei comune a celor doua Guverne romanesti nu au prevazut un responsabil pentru a lua petitii de la participantii la manifestarile prilejuite de aceasta sedinta.

Serviciul de presă al PNL
Sursa: www.pnl.md

PNL salută adoptarea, la Bucureşti, a Legii Lustraţiei. Pe când la Chişinău? PNL va chema în judecată Ministerul Justiţiei