Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

PNL sprijină încercările aleşilor locali de a demola monumentele lui Lenin. Un Paşte Fericit!

|versiune pentru tipar||
PNL / 13 aprilie 2012
Partidul Naţional Liberal

PNL, care a cerut consecvent, in acesti ani, respectarea documentelor adoptate de Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei privind decomunizarea societatilor posttotalitare, precum si a deciziilor adoptate in primii ani de dupa proclamarea Independentei de Parlamentul si de Guvernul de la Chisinau, saluta ferm incercarile alesilor locali de a demola in raioane monumentele ridicate satrapului Lenin. Aceste “simboluri”-ramasite ale unui trecut, ce a distrus viata atitor generatii de oameni, nu pot si nu fac parte din patrimoniul cultural al statului si trebuie doar vointa politica si activism civic, proeuropean, ca sa scapam de ele.

PNL cheama conducerea Republicii Moldova sa aprecieze aceste demolari si curajul alesilor locali, care au sarcina sa infringa rezistenta comunistilor si socialistilor, ce apara mumiile comuniste doar pentru ca ele le-au adus lor viata buna, in timp ce altora le-au stricat destinul.

PNL considera ca demolarea rapida a acestor monumente poate face credibile demersurile proeuropene ale AIE-2, care s-a angajat sa apropie statul de spatiul euratlantic, pe care noi, PNL, il vedem ca spatiu unitar romanesc. Romanii au fost supusi genocidului de catre regimurile totalitare comuniste si au dreptul sa se regaseasca pe o platforma civilizata, fara risucrile de a mai avea rani ca cele provocate si care cu greu vor fi vindicate vreodata.

Partidul National Liberal va ureaza la toti un Paste Fericit si un inceput de viata noua, romaneasca, europeana, fara monumente care ne catranesc sufletul in continuare.

Sursa: www.pnl.md

CU cere organelor de drept sa tragă la răspundere organizatorii diversiunilor contra Marşului Unirii Conducerea Republicii Moldova nu este expresia demnităţii noastre naţionale!