Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

MAI îşi cere scuze de la PNL

|versiune pentru tipar||
PNL / 30 octombrie 2012
Partidul Naţional Liberal

Pe adresa presedintelui PNL a sosit un raspuns de la MAI la scrisoarea adresata conducerii ministerului de a se edifica asupra comportamentului comisarului de la Comrat, care a cerut conducerii national-liberalilor sa ofere informatii despre apartenenta la partid a unor cetateni.

PNL a informat opinia publica legat de persecutarea membrilor PNL, inclusiv in scopul de a denigra partidul, care este unul unionist, drept unul neconstitutional, care s-ar deda ilegalitatilor, fapt care caracterizeaza, de fapt, institutiile statului, ce hartuiesc de sase ani PNL.

Departamentul urmarire penala al MAI il informeaza pe presedintele PNL ca a examinat sesizarea referitoare la ilegalitatea solicitarii Comisariatului de politie din Comrat si a constatat ca, avand in procedura cauza penala nr.2012190333 (un cetatean a scris in autonomia gagauza cuvintele “Romania Mare”), seful sectiei urmarire penala al CPR Comrat, maiorul de politie I.Bairactari si-a depasit atributiilor stabilite de Codul de procedura penala, cind a expediat pretinsa interpelare PNL, cererea avind caracter ilegal.

Responsabilul de la MAI, declara ca s-a admis o ingerinta neprevazuta de lege in libertatea cetatenilor, incalcandu-se si garantiile acordate de principiile de baza din Legea privind proiectul dalelor cu caracter personal, in contextul activitatilor legitime ale asociatiilor obstesti, partide si alte organizatii social-politice.

In legatura cu acest fapt, conducerea Departamentului urmarire penala al MAI a prezentat scuze PNL pentru abaterile admise de reprezentanti ai MAI.

Astfel, seful Departamentului, colonel de politie Gheorghe MALIC, spune ca seful SUP a CPR Comrat, maiorul de politie I.Bairactari a fost discutat intr-o sedinta operativa si avertizat asupra respectarii prevederilor legale, precum si lipsit de 15% din indemnizatia unica pentru luna octombrie 2012.

Responsabilul de la MAI mai spune ca, in scopul excluderii practicii vicioase si aducerea activitatii organelor de urmarire penala in stricta concordanta cu normele procesului penal, au fost elaborate si expediate in teritoriu recomandari metodice, avertizand intreg electivul organelor de urmarire penala ale MAI in vederea respectarii stricte a drepturilor omului si legislatiei in vigoare.

Serviciul de presa al PNL
Sursa: www.pnl.md

PNL cere demisia miniştrilor PLDM, care nu-şi respectă obligaţiile şi angajamentele publice Pentru jurişti şi politicienii antiunionişti. Citiţi şi luaţi aminte!