Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Declaraţia PNL cu privire la împlinirea unui an după congresul unionist al PNL

|versiune pentru tipar||
PNL / 24 noiembrie 2012
Partidul Naţional Liberal

Pe 3 decembrie 2011, a avut loc al treilea congres al PNL din Republica Moldova, care a adoptat, în Program şi în Statut, obiectivul unionist, de reîntregire a neamului românesc, de Unire cu România.

PNL s-a judecat timp de aproape un an cu Ministerul Justiţiei în instanţele naţionale, pentru a avea dreptul la un Statut unionist. PNL a câştigat dreptul legal la acest deziderat pentru prima oară în istoria acestui pământ românesc, după ocupaţia sovietică.

În acest an, deşi Statutul nu era acceptat de Ministerul Justiţiei, taxat dur de Curtea Constituţională în Răspunsul exhaustiv dat ministrului de resort, prin a nu lua într-o dezbatere de fond Sesizarea depusă de acesta, PNL a activat în spiritul unui Statut unionist. PNL a desfăşurat şi participat la o serie de acţiuni unioniste, paşnice, de anvergură, impunând în spaţiul public tema Unirii cu România, ca cea mai scurtă cale de integrare în NATO şi UE, precum şi de restabilire a adevărului istoric, prin lichidarea consecinţelor Pactului criminal Molotov-Ribbentrop.

Acum, PNL, dispunînd de un Statut înregistrat legal, de un preşedinte şi organismecolective valide pînă la 3 decembrie 2015, îşi poate continua activitatea organizatorică, desfăşurându-şi toate acţiunile de partid conform noului Statut.

PNL a activat intens, conform programului său unionist, în cadrul Consiliului Unirii, redând Demnitate românilor din Basarabia, prin a marca — alături de entităţi ale societăţii civile — cei 200 de ani de ocupaţie ruso-sovietică, fapt apreciat de toţi românii unionişti, din cele două state şi din comunităţile româneşti, convinşi că altă care de salvare a românilor basarabeni decât Unirea nu există.

PNL îi cheamă pe toţi unioniştii sub drapelul Unirii, aşa cum face din 2010 încoace, pentru că “Unirea face Puterea!”

Sursa: www.pnl.md

La ultima şedinta din acest an, DPN a PNL a decis pe cine sprijină în alegerile din România Declaraţia PNL cu privire la împlinirea a doi ani de guvernare pretins necomunistă