Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

PNL vă urează “Crăciun Fericit” şi “La Mulţi Ani!”

|versiune pentru tipar||
PNL / 24 decembrie 2012
Partidul Naţional Liberal

Dragi prieteni,

Se apropie un Nou An. PNL va doreste — si in 2013 — sa nu va pierdeti speranta de Libertate, care este cea mai scumpa valoare pentru fiecare om. Libertatea, prin care oricine isi poate apropia fericirea, inclusiv intr-un spatiu in care este asteptata de prea multa vreme.

PNL exprima recunostinta tuturor membrilor si simpatizantilor formatiunii, care au fost alaturi de national-liberali in acest an greu, incarcat de evenimente avind caracter unionist si fiind menite sa ii ajute pe romanii din Basarabia sa se debaraseze de tarele trecutului antiromanesc, tributare propagandei antiromanesti.

Prin efortul masiv al PNL in cadrul Consiliului Unirii, romanii din Basarabia au redat demnitate tuturor romanilor in anul cind s-au implinit doua secole de dominatie rusa, dominatie care, intr-o anume forma, continua sa blocheze si azi demersurile euratlantice ale basarabenilor.

National-liberalii au obtinut in instanta judecatoreasca suprema — pentru prima oara in acest spatiu — dreptul la optiune politica statutara si programatica privind Unirea cu Romania.

Din aceste doua perspective, anul 2012 a fost unul bun, intens, greu, dar rezultativ.

Am demonstrat si vom demonstra adevarul incontestabil — ca reintregirea neamului este calea cea mai scurta de restabilire a adevarul istoric, de realizare a unitatii nationale a Statului Roman, de a fi, impreuna cu toti romanii europeni, in comunitatea civilizata a familiei euratlantice. Am spus aceste lucruri la Chisinau, Cahul, Balti, Bucuresti, Alba Iulia.

PNL ii felicita si pe toti cei care inca sint pe drumul spre Adevar! El se va deschide neaparat si pentru Dumneavoastra!

Fiecare vrea sa fie alaturi de cei dragi, mai ales in cele mai sensibile clipe de sarbatoare, la trecerea anilor, cind sperantele ne umplu sufletul. Inca nu e posibil astazi sa fim cu familiile intregite la masa de Craciun. Inca nu circulam liber, decit daca devenim cetateni romani europeni. Prin perseverenta, prin curaj, vom apropia clipa Libertatii depline si definitive.

PNL va ureaza multa fericire, dirzenie si incredere, care sa ne faca rezistenti, pentru a avansa si a apropia reintregirea neamului, ce ne va reda puterea de a ne decide altfel soarta, asa cum fac fratii romani si europeni, alaturi si impreuna cu ei urmind sa fim si noi, romanii basarabeni cu vocatie europeana.

La Multi Ani!

Vitalia Pavlicenco,
presedintele Partidului National Liberal

Sursa: www.pnl.md

PNL din RM salută victoria PNL din România şi sugerează prevederi constituţionale pentru reintregire Declaraţia PNL în legătură cu prestaţia lamentabilă şi periculoasă a guvernanţilor R.Moldova