Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

De ziua Unirii Principatelor Române, PNL a depus flori la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza

|versiune pentru tipar||
PNL / 24 ianuarie 2013
Partidul Naţional Liberal

Mai mulţi membri ai Partidului Naţional Liberal, fiind însoţiţi şi de membri ai Biroului Permanent Central al PNL, au depus, astăzi, 24 ianuarie 2013, o coroană din flori la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, care a fost inaugurat pe 31 august recent — Ziua Limbii Române, din Chişinău.

După luările de cuvînt şi depunerea de flori, participanţii s-au incins într-o Horă a Unirii.

Acest eveniment este dedicat Unirii Principatelor Române din 24 ianuarie 1859, evocînd unificarea vechilor state Moldova şi Ţara Românească. Unirea este strâns legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza şi de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate la 5 ianuarie 1859, în Moldova, şi, la 24 ianuarie 1859, în Ţara Românească.

La începutul anului 1860 unionistul moldovean Alexandru Ioan Cuza a fost ales domnitor al Moldovei şi Ţării Româneşti. În 1861, cu ajutorul unioniştilor, Cuza a unificat Parlamentul şi Guvernul, realizând Unirea politică. După înlăturarea sa de la putere în1866, Unirea a fost consolidată prin aducerea pe tron a principelui Carol de Hohenzollern-Sigmaringen, iar Constituţia adoptată în acel an a denumit noul stat “România”.

Amintim ca Partidul Naţional Liberal, fidel convingerilor unioniste ale membrilor săi, a evocat, în toţi aceşti ani, datele cu importanţă de destin pentru poporul român. În anul trecut, la 24 ianuarie, PNL a făcut un superb Marş auto la care au participat reprezentanţi ai organizaţiilor PNL din Chişinău, precum şi din raioanele apropiate, dar şi din unele mai îndepărtate, care au decis să se alăture colegilor din capitală. Coloana auto, formată din autoturisme şi autovehicule uşoare, care au avut arborate Tricolorul şi Steagul PNL, au parcurs un itinerar prin Municipiul Chişinău, cuprinzînd toate cele cinci sectoare ale capitalei.

SP al PNL
Sursa: www.pnl.md

Declaraţia PNL în legătură cu prestaţia lamentabilă şi periculoasă a guvernanţilor R.Moldova Filat-ul lui Lucinschi vrea o Moldova cu Voronin, cu satrapi comunişti