Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Tinerii naţional-liberali au participat la un seminar al ISL

|versiune pentru tipar||
PNL / 4 noiembrie 2013
Partidul Naţional Liberal

În perioada 1–3 noiembrie 2013 un grup de 7 tineri naţional-liberali au participat la un seminar organizat de ISL (Institutul de Studii Liberale) pe tema “Liberalismului European”.

Tinerii membri ai partidelor liberale au fost familiarizaţi cu valorile europene şi liberale, care vor insoti parcursul european al Republicii Moldova, cu esenta etapelor de preaderare şi aderare, cît şi cu practicile promovate in Romania in procesul pregatirii pentru aderarea europeana, începînd cu adoptarea Declaraţiei de la Snagov si continuind toate fazele si perioadele asimilarii capitolelelor acqui-lui comunitar.

Familia europeană implica un şir de valori liberale cum ar fi cele patru libertati de circulatie: Libera circulaţie a persoanelor, Libera circulaţie a mărfurilor, Libera circulaţie a serviciilor, 4 Libera circulaţie a capitalurilor.

Tinerii naţional-liberali au fost cei mai activi în cadrul seminarului, au discutat despre cum populaţia poate dispune de aceste libertăţi, sfinte oricărui cetăţean, doar că parcursul pe care îl are R.Moldova va avea o durata cu mult mai mare si finalitatea este prea îndepărtata pentru majoritatea cetăţenilor, deşi o parte de circa 400–500 de mii dispun deja de cetăţenia României şi sunt deja cetăţeni cu drepturi şi libertăţi europene.

Tinerii au reafirmat că singura cale pentru ca toţi cetăţenii acestui teritoriu să fie liberi este ca fiecare să îşi redobîndească cetăţenia României sau prin Reîntregirea Ţări, astfel constituindu-se un stat unitar liber, în cadrul Europei unite.

Serviciul de presă al PNL
Sursa: www.pnl.md

Atitudinea PNL faţă de acţiunea Puterii de la 3 noiembrie 2013 Consiliul Unirii a format un Grup de dialog si coordonare pentru 1 Decembrie