Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

La Bacău, unioniştii au marcat Ziua României, iar C.Antonescu a vorbit despre rolul special al PNL

|versiune pentru tipar||
PNL / 1 decembrie 2013
Partidul Naţional Liberal

O delegatie din partea Consiliului Unirii a fost invitata la manifestarile organizate de Muzeul de istorie de la Bacau, tinute pe 29 noiembrie, cu sprijinul Consiliului Judetean, parte a carora a fost participarea Asociaţiei Refugiaţilor din Basarabia, Bucovina de nord şi Ţinutul Herţa, entitate membra a CU, prin efortul presedintelui de Onoare al acesteia, Ioan Seniuc. La actiunile acestei asociatii au participat si mai multi membri ai Partidului National Liberal, pe parcursul a opt ani, perioada in care numerosi refugiati din Basarabia au fost ajutati in a-si obtine actele privind proprietatea confiscata dupa retragerea lor in 1940 in Romania, in fata ofensivei sovietice. Manifestarile au fost prilejuite de implinirea a 95 de ani de la Marea Unire, care a si servit drept motiv pentru proclamarea zilei de 1 Decembrie drept Zi Nationala a Romaniei.

Din partea Consiliului Unirii au participat Anatolie Caraman, preşedintele Asociaţiei “Tiras-Tighina”, locotenent-colonel în rezervă, cavaler al Ordinului Ştefan cel Mare, copreşedinte al Consiliului Unirii, Vitalia Pavlicenco, presedintele Partidului National Liberal, coordonatori ai Consiliului Unirii, Ion Ciubotaru si Tamara Casian, membri ai CU din Ungheni.

Istorici, cercetatori de arhive, colaboratori ai Muzeului au prezentat diferite comunicari despre importanta Zilei Nationale a Romaniei, evocind jertfa eroilor din zona Bacaului. Corul Oituz si un cor de copii mici, impreuna cu alti interpreti, au cintat niste piese patriotice extraordinare, iar un cor de gigilici au bucurat auzul cu niste cintece romanesti nemaipomenite.

Vitalia Pavlicenco a relatat despre actiunile organizate de membri ai Consiliului Unirii in 2012–2013, despre planurile acestei platform unionist pe viitor, iar Anatolie Caraman a inminat diplome “Sabia dreptatii” celor mai marcanti specialisti in istorie, presedinti de ONG-uri, unul dintre fiind Ioan Seniuc.

Dupa acesta, delegatia moldoveneasca a participat la sedinta publica a Delegatiei permanente a PNL, care l-a avut ca oaspete, in Sala Beligan, pe Crin Antonescu, presedintele PNL din Romania. A fost prezentata si delegatia R.Moldova. Crin Antonescu a felicitat populatia R.Moldova cu ocazia succeselor de la Vilnius si s-a aratat interesat de continuarea rolului istoric deosebit, pe care il are si l-a avut in istoria Romaniei PNL.

SP al PNL
Sursa: www.pnl.md

Conferinţa de presă a unioniştilor în ajunul Zilei Naţionale a României Deputatul român Bogdan Diaconu a devenit membru al Consiliului Unirii