Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

La Chişinău, Consiliul Unirii şi-a reluat activitatea

|versiune pentru tipar||
PNL / 7 martie 2014
Partidul Naţional Liberal

Pe data de 6 martie s-a intrunit la Chisinau in prima sedinta de dupa iarna 2014 membrii activi ai Consiliului Unirii. La sedinta s-a luat in dezbatere situatia politica foarte complicata din sud-estul Europei, in special in Ucraina, unde poate izbucni in orice moment un conflict armat.

De asemenea, au fost discutate prioritatile activitatii membrilor CU, pintre care cea mai importanta este pregatirea pentru recensamintul populatiei celui de-al doilea stat romanesc, ce urma sa aiba, conform legii, pina la sfirsitul lunii aprilie, o data in zece ani, dar care a fost fixat, apoi aminat de Guvern.

Membrii CU au declarat ca sprijina aceasta implicare, promovata insistent de Redactia publicatiei “Timpul”, si careia i s-a alaturat Platforma civica “Actiunea-2012”. Membrii CU au fost informati asupra sedintei promotorilor unui recensamint corect, in conditiile exprimarii libere de catre toti cetatenii a identitatii lingvistice si etnice, prin evitarea sau excluderea oricaror incercari de trucaj si fraudare, asa cum s-a intimplat in anul 2004, sub dominatie comunista.

Guvernarea actuala nu se grabeste sa respecte legea, aratindu-se nepregatita si refuzind sa informeze populatia asupra acestei actiuni importante, probabil din motive politico-electorale, pentru care doreste sa denatureze rezultatele privin identitatea si compozitia nationala a cetatenilor celui de-al doilea stat romanesc, in special legat de identitatea romaneasca.

Membrii CU au luat cunostinta de programul de activitati pe care il vor desfasura voluntarii entitatilor civile si politice disponibile de a se implica in promovarea unui recensamint corect si liber sub aspectul autoidentificarii si au decis sa isi aduca obolul prin participare directa la punctele de informare, prin pliantele despre avantajele Unirii, prin organizarea in raioane a unor actiuni culturale, informative si de incurajare a declararii libere drept romani

Membri ai Platformei civică “Actiunea-2012” au organizat pe 7 martie un flash-mob pe subiectul recensământului.

Serviciul de presă al CU
Sursa: www.pnl.md

PNL cere o pozitie oficiala privind pericolul rus PNL le felicită pe toate doamnele din cele două state româneşti