Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

La Cimişlia, unioniştii sunt foarte informaţi, dar şi optimişti în privinţa Unirii

|versiune pentru tipar||
PNL / 6 aprilie 2014
Partidul Naţional Liberal

Pe 4 aprilie, membri ai Consiliului Unirii au avut o intilnire cu mai multi romani unionisti din Cimislia, unde s-a discutat pe parcursul a trei ore despre situatia politica si geopolitica, despre pericolele ce se abat asupra celui de-al doilea stat romanesc, despre imperativul Unirii, constientizat de tot mai multa lume de pe ambele maluri ale Prutului.

La intilnire au fost prezenti, din Chisinau, Vitalia Pavlicenco, presedintele PNL, si Anatolie Caraman, presedintele AVR-92, “Tiras-Tighina”, cooordonatori ai Consiliului Unirii, Sergiu Tataru, membru al aceleiasi platforme unioniste, care include un numar mare de entitati politice, civice si cetateni neafiliati din cele doua state romanesti si din comunitatile romanesti de peste hotare.

Dialogul cu cei prezenti a demonstrat ca ei reprezinta categoria de cetateni ai Republicii Moldova care sunt foarte informati, care au o opinie clar si corect formata despre evenimentele si evolutiile politice, despre momentul de cotitura pe care il parcurge societatea noastra.

Opiniile formulate au vizat situatia social-economica, politica, starea de lucruri din jurul frontierelor celor doua state romanesti. Unionistii din Cimislia apreciaza ridicarea tabu-ului, in emisiunile publice, de pe subiectul Unirii si saluta schimbarea treptata in bine a mentalitatii societatii in aceasta privinta.

Grupul de romani unionisti prezenti la discutie participa la campania de informare a cetatenilor privind imperativul unui recensamint liber si obiectiv pina si in timpul perioadei 12–25 mai 2014, prin pliante, flaere, intilniri cu romanii basarabeni si, in special, cu cei care considera ca exista o diferenta intre moldoveni si romani.

Discutia a vizat si problema lipsei de disponibilitate a partidelor de dreapta, pretins romanesti, de a contribui si favoriza coagularea Dreptei in R.Moldova, dispersarea si firimitarea acestui segment de esichier convenind intereselor partidelor proruse de la guvernare si patronilor lor de la Moscova.

A fost abordata si tema alegerilor europarlamentare din Romania, constatindu-se lipsa tendintei de omogenizare intraromaneasca pe aceasta dimensiune din partea partidelor din Romania, fapt ce nu va controbui la promovarea politicilor de intrepatrundere si parteneriat politic autentic pentru avansarea spre obiectivul reintregirii neamului.

S-a constatat, cu mult regret, ca politicile guvernarilor postcomuniste, pretins proeuropene de dupa 2009, nu au oprit depopularea satelor si oraselor moldovenesti, fapt care — coroborat cu gradul mare de coruptie, contrabanda, injustitie si dezamagire — poate crea conditii propice pentru revenirea la Putere a comunistilor antieuropeni si antiromani, fapt, se pare, dorit si de unele partide fas proeuropene de la guvernare, ai caror lideri se tem de o justitie dreapta intr-un stat european.

PNL, ca partid unionist, membru activ al Consiliului Unirii, a promis ferm — si la Cimislia — ca nu se va abate de la obiectivul sau unionist. PNL va promova aceasta linie cu toata puterea, aplicind sloganul corect si just ca “Unirea nu o vor hotii si cei care se tem de puscarie”, precum se intimpla in Romania cu politicenii corupti. Aceasta in ciuda unor semnale descurajatoare ce vin din mai multe parti, inclusiv de peste Prut, generate de cei din stinga Prutului care, in loc sa contribuie la apropierea idealului de reintregire a neamului, se axeaza pe incercarile de obstructionare, pe toate caile, a “concurentilor” imaginari, fiind vizat, in primul rind, PNL, ca membru al CU, dar si alti membri ai CU, parteneri ai PNL.

S-a discutat si s-a decis desfasurarea, la Cimislia, in citeva saptamini, a conferintei teritoriale PNL si crearea filialei CU, pentru ca sa existe si in aceasta unitate administrativa o platforma pentru actiuni unioniste comune si vizibile.

Anatol Caraman a inminat solemn, la Cimislia, distinctia “Vulturul de Aur”, acordata de MAI la 2 martie 2014 lui Sergiu Cecati, fost subofiter carabinier, veteran al Razboiului de rezistenta si eliberare nationala de sub ocupatia rusa din 1992.

Vitalia Pavlicenco si Anatol Caraman le-a multumit din suflet celor prezenti pentru participarea, in acesti ani, la toate actiunile unioniste, care au dat demnitate romanilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Serviciul de presa al Consiliului Unirii
Sursa: www.pnl.md

“Consiliul Unirii” îi îndeamnă pe tinerii basarabeni să se alăture pe 6 aprilie “Tinerilor Moldovei” La Drochia, unioniştii sunt tot mai hotărîţi