Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

La Drochia, unioniştii sunt tot mai hotărîţi

|versiune pentru tipar||
PNL / 7 aprilie 2014
Partidul Naţional Liberal

In acesti ani de rezistenta, de la 2007 incoace, ai Partidului National Liberal, confruntat cu ilegalitati si abuzuri din partea guvernantilor, constatate ca atare de catre instantele de judecata ale Republicii Moldova, echipa de la Drochia a national-liberalilor a fost mereu la datorie, formata din oameni de mare valoare si devotati cauzei nationale. Nu a avut loc o actiune la nivel national, organizata de partid, de Consiliul Unirii sau de alte entitati unioniste, la care sa nu fie prezenta echipa de la Drochia, venita si la Marsul de la Balti, din august 2012, unde antiromanii si-au aratat splendoarea “internationalista” prin intoleranta fata de alta opinie, purtatorii obiectivului unionist fiind lapidati, adica alegindu-se, ca si la Cahul, cu pietre in cap, cu rosii, petarde, sticle cu apa si cu alte minunatii ale fiilor “eliberatorilor sovietici” si cozilor lor de topor.

Pe 6 aprilie 2014 a avut loc conferinta PNL la Drochia, unde au venit oameni incredintati ca lupta unionistilor nu e zadarnica. Pentru PNL, ca partid reconstituit in a treia sa formula la 3 decembrie 2006, formatiune care, pe 5 aprilie 2009, a participat la alegeri impreuna cu Miscarea “Actiunea Europeana” (MAE), iar, pe 29 iulie 2009, s-a retras in favoarea partidelor postcomuniste “cu sansa”, fapt cu impact pentru formatiune in alegerile din noiembrie 2010, acum se pune problema identificarii electoratului-tinta.

In mai multe raioane, inclusiv Drochia, membri ai organizatiei teritoriale PNL sunt reveniti sau veniti de la partide parlamentare necomuniste, degamagiti de lipsa de democratie in formatiunile respective.

In acest sens, actiunile unioniste din 2008, organizate de PNL, ca si cele din 2012, initiate si de Platforma unionista “Consiliul Unirii”, si de Platforma civica “Actiunea-2012”, reprezinta baza identitara din care se contureaza electoratul PNL, care a reusit, ca motor si initiator al CU, sa coaguleze un nucleu solidar si omniprezent la manifestarile desfasurate de la Cahul si Balti pina la Chisinau, Bucuresti si Alba Iulia. Echipa raionului Drochia a fost mereu prezenta, prin suport financiar propriu, la aceste manifestari de demnitate nationala.

Delegatii la conferinta de la Drochia au discutat despre situatia politica si social-economica din cel de-al doilea stat romanesc, despre argumentele care trebuie aduse in recensamintul din acest an pentru a ii incuraja pe romani sa se autoidentifice lingvistic si identitar, precum si pentru a le arata oamenilor ca doar Unirea e calea de a iesi din mizeria si dezastrul legat de coruptia, contrabanda si injustitia inimaginabile, in care guvernantii au adus Statul.

Au existat nenumarate intrebari si opinii, luari de cuvint, in care s-au potrivit viziunile celor din Drochia cu linia pe care o promoveaza conducerea PNL si metodele lor de propagare.

A fost realeasa echipa de conducere de la Drochia, cu reprezentanti din mai multe organizatii locale, din sate si comune, unii dintre cei prezenti sugerind si necesitatea atragerii mai multor femei in organismele colective alese.

Delegatii au constatat cu multa satisfactie ca ceea ce a pornit PNL in 2010, legat demesajul unionist, acum da rod, lumea devine mai libera si mai putin fricoasa sa vorbeasca de Unire, fapt care — in contextul geopolitic incert si al dezamagirii societatii de nepedepsirea comunistilor pentru guvernarea lor criminala si de guvernantii corupti, — sporeste sansele unui partid unionist de a intra in Parlament.

La conferinta s-a luat decizia de a se organiza un miting unionist in lunile urmatoare si a se constitui Consiliul Unirii din filialele componentelor CU, care activeaza la Drochia.

Serviciul de presa al PNL
Sursa: www.pnl.md

La Cimişlia, unioniştii sunt foarte informaţi, dar şi optimişti în privinţa Unirii Unionişti PNL, care au fost la Bălţi la Marş, sunt purtaţi pe drumuri în procesul contra lui Şelin