Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Naţional-liberalii din Anenii Noi sunt conştienţi de sarcinile pentru perioada urmatoare

|versiune pentru tipar||
PNL / 23 iunie 2014
Partidul Naţional Liberal

Duminică, 22 iunie, o zi dramatică pentru omenire şi pentru români, legat de începutul războiului al doilea mondial, a avut loc, la Anenii Noi, conferinţa Organizaţiei teritoriale a PNL. Delegaţii au comemorat victimele acestei conflagraţii, după ce un reprezentant al Mitropoliei Basarabiei a binecuvântat conferinţa PNL.

Această filială naţional-liberală a obţinut cele mai bune rezultate în alegerile locale din 2011. PNL a avut un consilier raional în persoana intelectualului, profesorul de engleză Petru Lungu, care a trecut în lumea celor drepţi acum jumătate de an. Delegaţii la conferinţă au păstrat un minut de reculegere în memoria celui care a fost Petru Lungu, cu rădăcini în Bucovina.

Echipa în frunte cu Alexandru David şi Gheorghe Timofti, care au preluat răspunderea pentru activitatea OT Anenii Noi, unde PNL a obţinut şi 2 primari, este una activă, care luptă pentru dreptate în interesul cetăţenilor prin procese în judecată, pe care le câştigă, pentru că reprezentanţi ai partidelor parlamentare se dedau continuu la abuzuri şi infracţiuni. Acest fapt căleşte echipa.

La fel, echipa de la Anenii Noi este prezentă la toate acţiunile unioniste, participă şi la şedinţele Consiliului Unirii, pentru că unii naţional-liberali sunt şi activişti în sfera organizaţiilor nonguvernamentale, care sunt parte a CU.

Prezenţi la conferinţa teritorială, membri ai conducerii PNL, printre care preşedintele Vitalia Pavlicenco, a adus o donaţie de carte transmisă cu mult drag de Sergiu Chircă, luptărorul pentru unificarea românească, profesorul şi doctorul habilitat în economie, care explică în cărţile sale unde este locul Basarabiei în trecut şi în viitor.

Discuţiile s-au axat pe situaţia politică, pe imperativele participanţilor la procesul unionist, pe priorităţile anului electoral 2014, în care politicienii ar trebui să înţeleagă responsabilitatea pentru apărarea orientării europene, Unirea cu românia fiind cea mai scurtă cale de integrare în UE.

Delegaţii la conferinţă au ales echipa de conducere a OT PNL din Anenii Noi, care este conştientă de sarcinile ce îi stau în faţă în anul 2014, legat de alegerile parlamentare, şi, de asemenea, în 2015, legat de alegerile locale.

Serviciul de presă al PNL
Sursa: www.pnl.md

Tînărul Ion Vacarenco, ucis bestial vineri, era membru al PNL Mesajul Consiliului Unirii cu ocazia Congresului Extraordinar de la 28 iunie 2014 al PNL din România