Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

PNL adresează APELUL-ÎNDEMN “Investeşte în partidul tău şi pentru UNIRE”

|versiune pentru tipar||
PNL / 4 octombrie 2014
Partidul Naţional Liberal

PNL, în actuala — a treia formulă —, s-a reconstituit la 3 decembrie 2006.

O existenţă de aproape şapte ani în Opoziţie extraparlamentară a reuşit datorită identităţii româneşti şi opţiunii unioniste, fermităţii şi consecvenţei membrilor PNL.

Evoluţiile de după 2006 au dezamăgit populaţia, însă naţional-liberalii promovează cu demnitate obiectivul Unirii, inclus în Statutul adoptat de Congresul al III-lea al PNL. Justiţia naţională şi Curtea Constituţională au legalizat unionismul în stânga Prutului. Tot mai mulţi importanţi demnitari şi strategi români, europeni, americani vorbesc deschis despre reunificarea celor două state româneşti.

După 2009, PNL a încercat să coopereze cu pretinşii guvernanţi democraţi, însă nu a reuşit, de aceea, a trecut în Opoziţie faţă de falşii proeuropeni.

Ei nu au edificat un stat de drept, nu au instituit un adevărat pluralism politic şi de opinii, nu asigură libertatea de expresie şi o presă echidistantă sau o justiţie independentă. În schimb, există foarte multă corupţie.

În consecinţă, PNL este continuu persecutat pentru opţiunea unionistă, fapt ce a prejudiciat funcţionarea partidului şi colectarea de fonduri.

În februarie 2012 PNL a iniţiat Platforma unionistă “Consiliul Unirii”, dând demnitate românilor de pe ambele maluri ale Prutului, prin acţiuni răsunătoare proUnire. Manifestările au fost sprijinite de oamenii de bună credinţă, cărora unioniştii le exprimă profundă recunoştinţă şi speră că vor avea suport şi în campania electorală ce a început.

Funcţionarea unui partid extraparlamentar, românesc şi unionist este incomparabil dificilă în raport cu funcţionarea partidelor corupte din Parlament, care au funcţionari şi demnitari plătiţi de stat, dar care activează pentru partide.

Este de prisos să amintim că toate instituţiile media cu impact aparţin grupărilor oligarhice şi mafiote din partidele aflate la Putere şi interesate să rămână la conducerea statului pe care îl slăbesc zilnic printr-un jefuire sistematică, aspru criticată de partenerii europeni.

De aceea, PNL solicită românilor şi alogenilor cu demnitate naţională sprijin financiar, pentru a apărea la TV, a promova clipuri, a se adresa alegătorilor.

Sprijinul poate fi: financiar, uman, logistic, precum şi sub forma acordării votului propriu, dar şi al prietenilor.

Aceasta fiind situaţia, PNL vă adresează APELUL-ÎNDEMN “Investeşte în partidul tău şi pentru UNIRE” — în care va colecta fondurile necesare în campania electorală, ce pot fi depuse, sub formă de donaţii la sediul partidului, pe Calea Ieşilor nr.6, Artima, etaj 4, Sculeanca, Chişinău. Tel.022 211818

Fondurile colectate vor servi pentru pregătirea materialelor informative şi difuzarea lor în toată republica, despre avantajele Unirii Basarabiei cu România, pentru care pledează Partidul Naţional Liberal, format din oameni cinstiţi, curajoşi şi consecvenţi.

Viitorul Parlament va fi cu adevărat proeuropean numai dacă noi, adevăraţii unionişti şi pro-români, vom avea o prezenţă cât mai mare! Promovarea PNL în Parlament va însemna promovarea de legi menite să ne apropie de România, printr-un proces complex şi accelerat de reîntregire românească.

Contăm pe dumneavoastră, care sunteţi alegători informaţi şi patrioţi şi care doriţi sincer revenirea cât mai grabnică a R.Moldova în marea familie românească!

Fiecare roman şi alogen cu sentimentul demnităţii va putea contribui, prin efort propriu, la refacerea unităţii naţionale româneşti — visul dintotdeauna al românilor de a trăi într-un singur Stat şi într-o singură Ţară — Românească!

Să nu uităm: “Împreună, facem Reîntregirea în 2018!”
Trăiască România Mare în vechile hotare!
Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Sursa: www.pnl.md

TNL-iştii unionişti s-au convocat în conferinţa municipală Chişinău PNL le urează profesorilor sănătate şi demnitate naţională