Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

PNL le urează profesorilor sănătate şi demnitate naţională

|versiune pentru tipar||
PNL / 5 octombrie 2014
Partidul Naţional Liberal

În această duminică, de 5 octombrie, sărbătorim Ziua Învăţâtorului. Partidul Naţional Liberal, car şi Consiliul Unirii în întregime, are, în rândurile sale, ca membri, şi mulţi profesori, care predau în diferite instituţii de învăţământ. De asemenea, mulţi dintre unionişti au părinţi profesori, de aceea naţional-liberalii au o atitudine specială faţă de reprezentanţii acestei meserii nobile, ce formează generaţiile de cetăţeni.

La evenimentele de importanţă decisivă din al doilea stat românesc au

participat decisiv persoane pregătite de cadrele didactice care cunosc istoria adevărată a românilor, care le-au cultivat identitatea şi conştiinţa naţională românească, pentru că au învăţat în România sau în perioada interbelică şi au rămas fideli ideii de românism şi de România Mare.

Toate urgiile ruseşti, venite, în diferite forme, peste populaţia de dincoace de Prut, inclusiv cei 14 ani de guvernare comunistă, antiromânească, din cei 23 de la Independenţa încă nedobândită, au fost nefaste şi pentru învăţământ şi au făcut grave victime morale şi profesionale. PNL e conştient de aceasta, ca şi de influenţele politice urâte la care sunt supuşi astăzi profesorii din toate instituţiile de învăţământ, ale căror conduceri administrative sunt forţate să folosească şi colectivele lor pedagogice pentru producerea de voturi partidelor parlamentare corupte.

PNL le urează profesorilor cu identitate şi conştiinţă naţională românească să depăşească frica de şefii politici corupţi, să nu se antreneze în falsificarea alegerilor, ca viitori membri ai Comisiilor electorale, să nu uite că totul e trecător, în afară de demnitatea umană şi naţională.

Orientarea europeană vehiculată de partidele compromise din Parlament sunt o metodă de deturnare a fondurilor structurale acordate de UE celui de-al doilea stat românesc pentru dezvoltare, inclusive pentru învăţământ. Ele produc efecte în şcoli dacă nu sunt furate. Dar adevăratul sprijin pentru şcoală, pentru instituţiile de învăţământ de orice nivel poate veni prin reunificarea românilor într-un singur Stat Românesc, fapt admis acum de demnitari români şi europeni, confirmat de români în sondajele de pe ambele maluri ale Prutului, ceea ce şi profesorii noştri trebuie să ştie. Nu mai este cazul să vă temeţi să formaţi tânăra generaţie în spiritiul românismului şi al unionismului, pentru că numai astfel tinerii vor avea — într-o Românie Mare şi o Europă Unită — adevărate oportunităţi pentru afirmare şi posibilităţi de ai servi naţiunea lor, română.

PNL vă urează, în această zi, sănătate, demnitate şi rezistenţă!

Sursa: www.pnl.md

PNL adresează APELUL-ÎNDEMN “Investeşte în partidul tău şi pentru UNIRE” Mesajul de felicitare al doamnei Vitalia Pavlicenco, preşedintele PNL din Republica Moldova, către domnul Klaus Werner-Iohannis, noul Preşedinte ales al României, preşedintele PNL din România