Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Preşedintele PNL: Cu Leancă s-au furat BEM şi Aeroportul, a scăzut nivelul de trai. Viitorul Guvern va fi tot unul corupt

|versiune pentru tipar||
PNL / 10 februarie 2015
Partidul Naţional Liberal

Vitaliei Pavlicenco i-a fost solicitată, în cadrul unei emisiuni la Radio Moldova, moderată de Eduard Maceac, o opinie despre actuala situaţie politică din R.Moldova. Iată Declaraţia:

Bună seara şi La Mulţi Ani, pentru că sunt prima oară, în acest an la Radio Moldova.

Situaţia politică din al doilea stat românesc nu e bună, deşi partidele de la guvernare au smuls — mai mult ilegal şi prin minciună — voturile majorităţii votanţilor proeuropeni, care acum regret ce au votat. Noi, PNL, am spus clar în campanie că cele trei partide doar vorbesc de Europa, de NATO, de justiţie, de stabilitate. Dar în realitate liderii şi grupările lor mafiote se tem de justiţie şi de puşcăriile europene şi, aşa cum prevăzut, stopează, împreună cu Voronin şi comuniştii, parcursul european.

Acum întrebarea e “Cine votează Guvernul Leancă?”

PNL nu crede în isteria că Leancă e salvarea. Cu Leancă s-au furat BEM şi Aeroportul, a scăzut nivelul de trai. El nu a oprit jafurile. Nu le va opri Leancă nici acum. De aceea, — să îl voteze forţele care formează majoritatea. Dacă PL, neavând membri în Guvern, îl votează, va fi responsabil pentru un Guvern corupt, având în spate clanuri comunisto-oligahice proruse, asupra cărora nu va influenţa. Pentru că Ghimpu nu a vrut unirea forţelor liberale româneşti, ca să fie mai multe voturi proeuropene cu adevărat în Parlament. Plus că, în spaţiul public, se vehiculează că Filat nu-l prea doreşte pe Leancă şi dacă Ghimpu îi va face în ciudă şi îl va vota pe Leancă, bucuria îi va fi scurtă. Pentru că Guvernul va fi condus de Filat-Plahotniuc-Voronin. Unele hotărâri legate de Ziua Biruinţei, alte proiecte de legi comuniste arată că va fi un Guvern prorus.

Bucură faptul că se trezesc factorii europeni, sătui să adreseze urări de bine Republicii Moldova, cufundată grav în corupţie generalizată, în mafie, dare/luare de mită.

Raportorul pentru Republica Moldova în Parlamentul European, Petras Austrevicius, a spus, apăsat, că a venit vremea “schimbărilor adevărate” şi atrage atenţia politicienilor de la Chişinău că autorităţile de la Bruxelles monitorizează atent situaţia, că factorii europeni “nu sunt orbi”, adică văd ce se întâmplă la noi.

Şi, acum, urmează întrebarea: Cine ameninţă securitatea şi viabilitatea statului R.Moldova, care trebuie să se unească inevitabil cu România? Unioniştii, care au curajul să lupte pentru acest obiectiv firesc şi necesar, sau tâlharii/abonaţii la banul public şi european, care slăbesc statul, compromit democraţia şi orientarea europeană, furând exact pentru că ştiu că va fi Unirea şi se tem de pârnaie?

Sursa: www.pnl.md

PNL condamnă alierea unor forţe democratice cu PCRM şi cheamă partidele româneşti la un dialog pentru o Platformă politică unionistă Declaraţia PNL privind degradarea situaţiei politice şi priorităţile Opoziţiei extraparlamentare