Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Declaraţia PNL pivind alegerile locale după Marea Înşelăciune de la 30 noiembrie

|versiune pentru tipar||
PNL / 17 aprilie 2015
Partidul Naţional Liberal

Partidul Naţional Liberal are o atitudine critică faţă de comportamentul coaliţiei parlamentare comuniste şi al Guvernului, care continuă să alimenteze dezamăgirea provocată de evoluţiile postelectorale. Este vorba de adoptarea, prin asumarea răspunderii, a principalei legi, bugetare, a politicilor fiscal-monetare şi a altor legi, ce nu cadrează cu spiritul democraţiei europene, de secretizarea unor decizii guvernamentale şi a unor expertize de importanţă majoră, ca să nu mai spunem de modificarea legislaţiei menite să reducă libertatea de exprimare în general.

O consecinţă a formării coaliţiei minoritare în Parlament este şi neadoptarea pachetului de legi privind reforma teritorial-administrativă şi administraţia publică locală. Fapt absolut explicabil când se anunţă — fără jenă şi cu ignorarea aspiraţiei proeuropene — că nu e cazul să depună Republica Moldova cerere de asociere la UE.

Declaraţiile negative frecvente ale factorilor europeni, ce denotă descifrarea adevăratei esenţe a falşilor proeuropeni din R.Moldova, ne sugerează lipsa de perspectivă vestică pentru stânga Prutului.

Aceste aspecte, plus situaţia geopolitică tot mai agravată de ameninţările dinspre Rusia, creează contextul alegerilor locale, ce nu se vor deosebi de alegerile parlamentare prin falsificări, intimidări, manipulări, spălări de creieri şi spălări de bani.

În situaţia când creşte influenţa Stângii politice proruse, urmare a megafurtului banului public, a fost indicată, şi chiar necesară, coagularea forţelor autentic naţionale, româneşti, proces pentru care a pledat continuu PNL, organizând mese rotunde, lansând apeluri, declaraţii, purtând negocieri cu entităţi şi grupuri din societatea civilă.

Sistemul, însă, a mai lansat o fumigenă proeuropeană, menită să prelungească agonia moldovenismului şi a statalităţii noastre staliniste, precum e gruparea unui fost premier, sub a cărui administrare s-au făcut furturile sfidătoare din avutul public. PNL reţine atenţia că această grupare, însoţită deja de manipulări prin sondaje, este o nouă înşelăciune, ce va mai induce în eroare, o dată, populaţia, încă dispusă să creadă în idoli falşi, fără abordări noi şi credibile, în cei care, de fapt, au contribuit masiv la Dezamăgirea naţională generalizată şi la rămânerea celui de-al doilea stat românesc pe orbita rusească.

PNL participă la alegerile locale pentru a mai spune, o dată, populaţiei că adevăraţii proeuropeni sunt unioniştii, care nu vor obosi să explice că Salvarea noastră, ca parte de naţiune română, este în refacerea unităţii naţionale.

PNL îi salută pe toţi cei care aderă la Platforma unionistă şi îi invită pe cei curajoşi să se înscrie în echipele teritoriale ale partidului, să îi convingă pe români şi pe alogenii loiali că numai oamenii curajoşi, cinstiţi, proromâni pot aduce ceva nou în localităţile noastre cufundate în corupţie şi în sărăcie.

Sursa: www.pnl.md

Pe 27 martie, unioniştii au depus, organizat, flori de Ziua Unirii La sediul PNL vin în fiece zi pentru discuţii şi aderări oameni de calitate