Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Partidul Naţional Liberal, alte componente ale Consiliului Unirii au participat la patru manifestări unioniste

|versiune pentru tipar||
PNL / 27 martie 2016
Partidul Naţional Liberal

Membrii, adepţii, simpatizanţii PNL — primul partid unionist din Republica Moldova, care a fost şi iniţiatorul Consiliului Unirii, — au participat la acţiunea din Palatul Naţional, unde s-au consemnat 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România de la 27 martie 1918, şi unde s-a vorbit de beneficiile reeditării Actului de reunificare a Basarabiei cu Patria-mamă România, la marşul autorizat organizat de componentele CU de la Universitatea pedagogică “Ion Creangă” până în Scuarul Operei Naţionale, la scurtul miting din faţa Teatrului de Operă şi Balet, precum şi la marşul unionist al participanţilor la miting până la Gara de trenuri din Chişinău.

Din partea PNL au participat la acţiunea din Palatul Naţional invitaţi din foarte multe raioane ale Republicii Moldova, care au aplaudat şi salutat prezenţa conducerii PNL în sală. Din delegaţia oficială a PNL, constituită din membri ai Biroului Permanent Central, a făcut parte şi oaspetele PNL.md din partea PNL.ro, Lucia Gurduza, prim-vicepreşedinte al PNL.ro — Diaspora în R.Moldova. Colegii din PNL.md au avut ocazia de a-l cunoaşte şi a vorbi cu parlamentarul PNL.ro Aurelian Mihai, care a cerut în Legislativul de la Bucureşti Unirea cu Basarabia.

Coloana Consiliului Unirii, care a inclus asociaţii şi partide membre, a intrat cu demnitate în Scuarul Operei Naţionale, unde se aflau participanţii la acţiunea de consemnare a aniversării Unirii în Palatul Naţional. Membrii şi simpatizanţii PNL, care au fost în Palatul Naţional s-au aliniat coloanei Consiliului Unirii pe parcursul traseului de la Universitatea “Ion Creangă”-Scuarul Operei Naţionale. PNL-iştii au purtat eşarfe galbene — culoarea politică şi de simbol a partidului, tricoloruri, un tricolor lung şi steaguri ale Consiliului Unirii.

Din coloana Consiliului Unirii au făcut parte membrii delegaţiei “Vatra Românească” de la Durleşti, membrii Mişcării Naţional-Creştine, tot ei membri ai Partidului “Noua Dreaptă” din România.

Cei prezenţi în Scuarul Operei Naţionale au salutat şi aplaudat intrarea în spaţiul din faşa Teatrului a coloanei Consiliului Unirii.

La Mitingul din Scuarul Operei Naţionale nu au vorbit preşedinţii partidelor naţionale, unioniste, aşa cum s-a convenit între grupurile de contact din partea Consiliului Unirii şi grupul iniţiator al acţiunii din Palatul Naţional.

PNL este mândru că a contribuit cu sprijinirea logistic a membrilor şi simpatizanţilor săi, care au purtat eşarfe galbene la gât, la acţiunile de la 27 martie 2016, având experienţa şi devoţiunea celor 6 ani de marşuri unioniste în al doilea stat românesc.

Sursa: www.pnl.md

PNL cere Ministerului Justiţiei scoaterea Partidului Socialiştilor în afara legii Pe 7 aprilie 2016 a avut loc şedinţa BPC a PNL