Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Pe 7 aprilie 2016 a avut loc şedinţa BPC a PNL

|versiune pentru tipar||
PNL / 7 aprilie 2016
Partidul Naţional Liberal

Pe 7 aprilie 2016 a avut loc şedinţa BPC a PNL, la care au fost luate în dezbatere mai multe chestiuni incluse pe ordinea de zi. Astfel, s-a raportat şi s-au luat în dezbatere următoarele subiecte: 1) Rezultatele discuţiilor de la Masa rotunda pentru un candidat unionist unic; 2) Rezultatele si impresiile participării unei delegaţii a PNL.md la Forul Ligii Aleşilor Locali ai PNL.ro; 3) Problema sediului, pentru care a crescut preţul; 4) Participarea adepţilor PNL.md la campania de stringere de semnaturi pentru candidaţii l PNL.ro, elaborarea unui un plan de cooperare cu PNL.ro. 5) Examinarea şi adoptarea proiectului de declaraţie legat de evenimentele de acum şapte ani, de cu 7 aprilie; 6) Atitudinea şi poziţionarea PNL.md faţă de acţiunea de partid a Platformei/partid DA. 8) Schimbări în echipa central a PNL ce vor fi promovate la următoarea şedinţă a DPN; Atitudinea şi viziunile PNL faţă de activitatea Consiliului Unirii şi resetarea acestei Platforme unioniste.

În cadrul examinării ordinii de zi s-au luat mai multe decizii punctuale: PNL va continua discuţiile cu reprezentanţii entităţilor politice şi civice despre alegerile prezidenţiale, venind cu viziunile sale în dialog, în special privind crearea unui pol politic unionist; participarea delegaţiei PNL.md la Forul Ligii Aleşilor Locali ai PNL.md de la Constanţa, în contextul disponibilităţii PNL.md de a continua cooperarea, inclusiv în anul electoral 2016, ar putea conduce la consolidarea în alegerile locale, dar, mai ales, parlamentare, a acestei relaţii, urmare a implicării naţional-liberalilor; PNL nu va participa ca entitate politică la acţiunea de protest din 24 aprilie a adepţilor grupului de colectori de semnături pentru modificarea Constituţiei, deoarece PNL nu a participat, din motive programatice şi statutare, la o atare acţiune de colectare a semnăturilor.

Pentru data următoare, vicepreşedinţii PNL îşi vor asuma obligaţii şi sarcini concrete pe cele mai importante direcţii de activitate în funcţie de priorităţile stabilite.

Sursa: www.pnl.md

Partidul Naţional Liberal, alte componente ale Consiliului Unirii au participat la patru manifestări unioniste Declaraţia Partidului Naţional Liberal cu privire la grupările politice “noi”, cu apucături vechi