Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Declaraţia Partidului Naţional Liberal cu privire la grupările politice “noi”, cu apucături vechi

|versiune pentru tipar||
PNL / 7 iunie 2016
Partidul Naţional Liberal

Partidul Naţional Liberal, care va împlini, în decembrie 2016, zece ani de la reconstituirea sa, în a treia formulă, rămâne pe aceleaşi poziţii, de nestrămutat, — privind un viitor comun al românilor de pe cele două maluri ale Prutului.

Au trecut şapte ani după instalarea la putere a forţelor pretins anticomuniste şi pretins proeuropene, care au generat o cumplită dezamăgire socială şi politică, forţându-i pe oameni să-şi părăsească baştina şi să plece în lumea largă pentru a supravieţui.

Dacă societatea moldovenească avea curajul să fie sinceră în faţa aspiraţiei seculare de unitate naţională românească, dacă avea lideri naţionali autentici, dacă fiece român avea libertatea interioară să recunoască lipsa de perspectivă democratică, de bunăstare şi prosperitate în afara spaţiului românesc — în acest caz basarabenii aveau să fie alături de fraţii români în NATO, în UE, unde se află acum statele baltice, ieşite, şi ele, din imperiul sovietic.

Pretinsele elite naţionale s-au lăsat, însă, atrase, în toţi aceşti ani, în schemele politice ale clanurilor onoarea-si-patriamafiote, care au reuşit să-şi camufleze esenţa antiromânească, antieuropeană, prorusească şi să stopeze mersul nostru spre lumea euroatlantică — democratică şi sigură.

PNL a avertizat, în toţi aceşti ani, asupra pericolului propulsării la putere a forţelor ce se impuneau ca proeuropene, având mesaje anticomuniste, dar care nu le-au cerut socoteală comuniştilor şi derivatelor politice ale acestora pentru guvernarea coruptă de până în 2009, ci au preluat sistemul corupt moştenit şi l-au folosit pentru furturi uriaşe din avutul public.

Constatăm, la 25 de ani după proclamarea Independenţei, că jocurile antinaţionale se repetă, că falsele grupări proeuropene, ce s-au tot dezmembrat sub guvernările postcomuniste, se readună pentru o nouă înşelăciune politică, asistată de dubioase sondaje şi echipe logistice, de aceeaşi manipulare, pe diferite căi, a electoratului.

Sloganele gen — “să fim bine şi cu Vestul, şi cu Estul”, “să plăcem şi Vestului, şi Estului”, lansate de noi pretinşi exponenţi ai poporului, apăruţi peste noapte ori din chiar mijlocul hoţilor de la Putere sau care nu se deosebesc prin nimic de aceştia, ar putea reîndepărta perspectiva salvării populaţiei de dincoace de Prut prin reunificarea celor două state româneşti.

Adevăratele slogane, de natură să ne asigure o şansă acum, în faţa provocărilor tot mai dure, ce se conturează în actuala situaţie internaţională tot mai incertă, când ultimele guvernări ne-au apropiat de prăpastie, trebuie să fie “relaţii corecte cu Vestul, relaţii cât mai strânse cu România şi demnitate în relaţiile cu o Rusie agresoare”, trebuie să fie “pentru reîntregirea neamului românesc”.

PNL, precum a declarat mereu, consideră că doar consolidarea unui pol politic naţional, proromânesc ar reuşi să deturneze — în numele generaţiilor care vin — noile planuri ale falşilor proeuropeni, pe care le clocesc acum forţele politice, care sunt expresia aceloraşi clanuri mafiote ce au devalizat statul, care au anulat speranţa oamenilor în partide, într-un viitor civilizat şi paşnic, în cadrul unei naţiuni româneşti reîntregite.

Sursa: www.pnl.md

Pe 7 aprilie 2016 a avut loc şedinţa BPC a PNL După 7 aprilie 2009, la şapte ani, e din rău în mai rău