Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

După 7 aprilie 2009, la şapte ani, e din rău în mai rău

|versiune pentru tipar||
PNL / 4 iulie 2016
Partidul Naţional Liberal

Acum şapte ani, la 7 aprilie 2009, mulţi tineri sinceri au fost chemaţi în stradă şi folosiţi, din cauza sentimentului lor puternic de dezamăgire, pentru a protesta şi a devasta instituţii ale statului — dominate, în acel moment, de comunişti.

Protestele violente au condus la alegeri parlamentare anticipate, urmare a căror grupările mincinoase ale PLDM, PD şi PL au ajuns la putere şi şi-au asumat guvernarea, ce le-a servit drept instrument pentru a devaliza statul, a deturna fondurile publice şi europene, a induce o depresie majoră şi, ca urmare, a crea premize pentru o nouă manipulare a populaţiei însărăcite.

Noi, Partidul Naţional Liberal, am sprijinit sincer protestele de la 7 aprilie, am sensibilizat societatea şi opinia publică internaţională legat de tratamentul tinerilor în subsolurile regimului comunist. Din păcate, mulţi dintre cei care i-au maltratat pe tineri au fost avansaţi în cariera lor profesională, iar guvernarea s-a tot cuplat cu ciracii lui Voronin, debarcându-se reciproc. Nimeni nu a răspuns pentru crimele celor care au condus din umbră protestele, care le-au fructificat şi i-au mutilat pe tinerii ameninţaţi de cadre antiromâneşti.

La 7 aprilie, guvernarea comunistă l-a expulzat pe Ambasadorul României la Chişinău, populaţia a fost iarăşi manipulată în spirit antinaţional şi antieuropean, dar ce a urmat după 7 aprilie nu a reparat acest act de ultragiu la adresa fraţilor români, la al căror cherem am ajuns acum din mila falşilor proeuropeni.

Acum, în acest an, ca şi anul trecut, mulţi dintre cei care erau de partea comuniştilor la 7 aprilie în 2009, manipulează din nou populaţia şi o cheamă la proteste în scopuri politice nesincere, meschine.

Odată şi odată, cetăţenii ar trebui să îşi asume răspunderea pentru comportamentul, speranţele, aşteptările şi viitorul lor. Numai încercarea de a se edifica asupra acestui aspect îl va face să înţeleagă lipsa de perspectivă ca stat pentru Republica Moldova, precum şi faptul că li se poate garanta respectarea drepturilor fundamentale numai prin unificarea cu România.

Aceşti şapte ani, de după 7 aprilie 2009, au însemnat două lecţii — 1) oamenii nu trebuie să îi creadă pe fariseii reeditaţi; 2) e cazul ca cetăţenii să devină unionişti pragmatici şi să îi arunce la gunoi pe toţi hoţii proeuropeni, care vor să ţină acest stat pe buza prăpastiei, la cheremul Rusiei.

Sursa: www.pnl.md

Declaraţia Partidului Naţional Liberal cu privire la grupările politice “noi”, cu apucături vechi DPN a PNL a discutat despre alegerile prezidenţiale şi propune negocieri partidelor naţionale, proeuropene