Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

După alegeri: Soluţia rămîne una — “Împreună, spre Unire”

|versiune pentru tipar||
PNL / 14 noiembrie 2016
Partidul Naţional Liberal

Pe 9 octombrie 2016, Delegaţia Politică Naţională a PNL, după refuzul înregistrării, de către CEC, a candidatului sprijinit de naţional-liberali în alegerile prezidenţiale — dubioase din start -, a sprijinit o Poziţie făcută publică pe 28 octombrie.

Poziţia despre momentul politic din al doilea stat românesc informa societatea că PNL a propus mai multor entităţi politice şi asociative un proiect de alternativă — naţională, autentic-europeană, unionistă — actualei guvernări fariseice, incluzînd identificarea unui candidat comun proromân, proeuropean pentru prezidenţiale, un bloc electoral condus de copreşedinţi în viitoarele alegeri parlamentare de dincoace de Prut şi coagularea, după alegerile parlamentare, a unui partid comun prounitate naţională românească, proeuropean, proreformator, cu o conducere unică. Din păcate, dialogul a eşuat, pentru că unele partide din afara clanurilor politico-mafiote de la guvernare sunt sateliţii acestora sau ai clanurilor din Opoziţia prorusă, iar liderii lor au abandonat interesul naţional pentru obiective “mai pragmatice”. PNL mai informa că “legislaţia electorală pentru alegerea Preşedintelui Republicii Moldova şi comportamentul sistemului au fost concepute pentru a servi doar clanurile politico-mafiote de la guvernare, clanurile din opoziţia parlamentară şi extraparlamentară prorusă, antiromânească”.

În poziţia PNL se constata nelegitimitatea — din start — a alegerilor prezidenţiale şi că nu există instituţii şi autorităţi electorale credibile, care să organizeze alegeri libere şi corecte în Republica Moldova — un stat-făcătură, generat de înţelegerea dintre satrapii lumii Stalin şi Hitler, înţelegere criminal, care continuă să nenorocească populaţia basarabeană oropsită, ce trebuia — imediat după proclamarea Independenţei în 1991 — să se regăsească în cadrul unui stat naţional unitar refăcut — într-o Românie Reîntregită.

Inconsistenţa şi nefuncţionalitatea instituţiilor a şi demonstrat, după al doilea tur de scrutin, că statul nu e stat, că nu are viitor democratic şi că nu are viitor în general.

PNL reiterează — basarabenii, indiferent de naţionalitate, de religie, de convingeri politice, — au doar un viitor — euroatlantic, în cadrul României Mari, idee pentru care PNL luptă continuu.

Ca urmare, PNL i-a îndemnat pe membrii, adepţii şi simpatizanţii săi — în cazul în care se decid să îşi exprime votul în această farsă electorală cu numele de alegeri prezidenţiale — să nu voteze, în niciun caz, pentru candidaţi reprezentând grupări politice proruse — vădite sau mascate.

De 25 de ani, dincoace de Prut, sunt aduse grupări ori sunt propulsaţi la Putere indivizi care nu optează pentru unitatea naţională românească, de aceea, teritoriul dintre Prut şi Nistru staţionează în faza înţepenită a statalităţii moldoveneşti nerealizate şi irealizabile.

Numai UNIREA cu România ne poate salva din această situaţie deplorabilă.

Dar chiar şi în condiţiile unor alegeri fraudate din start — votul exprimat pentru un exponent vădit al intereselor ruseşti în zonă este rezultatul guvernărilor fals europene de după 2009, guvernări ce au prăbuşit speranţa de mai bine a cetăţenilor. În turul doi al scrutinului s-au confruntat reprezentanţii din zona parlamentară, fiecare avînd tangenţă sau fiind implicat — mai grav sau mai puţin grav — în evoluţiile de după 2001, ori prin guvernări fals comuniste, ori prin guvernări fals europene. Clanurile politice derivate din anturajele ultimilor conducători comunişti sovietici mai generează încă traficanţi de democraţie şi de europenism.

Numai un candidat necompromis prin implicarea în guvernările de după 2001 putea fi credibil ca orientare europeană, naţională, românească, unionistă — unica orientare corectă.

Exponentul intereselor ruseşti, falsul cîştigător al alegerilor prezidenţiale va avea de depăşit o mare confruntare, căreia, în mod firesc, nu îi va face faţă — cea de a fi deconspirat, de a-şi pierde identitatea, ideologia şi mesajul, pe care le-a folosit în alegeri ca instrument pentru a parveni la Preşedinţie. El nu va reuşi să dăuneze obiectivului european şi unionist al societăţii, pentru că aceasta nu va permite. Dar sprijinitorii lui au şansa să înţeleagă: venirea la putere în al doilea stat românesc îi va forţa să recunoască identitatea europeană şi românească a acestuia şi să se conformeze, dacă nu vor dori tensiuni şi evoluţii periculoase.

Amintim — PNL a cerut scoaterea Partidului Socialiştilor în afara legii pentru declaraţiile împotriva libertăţii de exprimare, a pluralismului de opinii şi a pluralismului politic, împotriva unionismului, instituţionalizat de Partidul Naţional Liberal în anul 2012, prin înregistrarea unui Statut şi a unui Program unioniste ale PNL de către Ministerul Justiţiei, urmare a deciziilor judecătoreşti definitive obţinute în toate instanţele naţionale şi datorită Poziţiei Curţii Constituţionale, formulate ca răspuns la Sesizarea Ministerului Justiţiei al Republicii Moldova, Poziţie bazată pe principiile CvEDO.

Candidata perdantă, din păcate, a evitat mesajul proromânesc, substituindu-l cu unul strict proeuropean, decredibilizat prin guvernările din care a făcut parte, ea provenind şi fiind sprijinită de unele partide create peste noapte de clanurile politice prea faimoase, cu menirea de a agoniza existenţa statului-făcătură şi de a amîna Unirea cu România, prin sprijinul vădit şi al unor structuri de esenţă globalizantă dubioasă, neîncăpătoare pentru valorile noastre naţionale sacre.

Or, reducerea corupţiei, independentizarea justiţiei, înfăptuirea reformelor autentice sunt posibile numai prin Reîntregirea cu România, unde aceste lucruri se produc neîncetat, ele putînd să se extindă şi dincoace de Prut.

În această situaţie, unica soluţie rămîne “Împreună, spre Unire”. Pentru a înfrunta forţele promoscovite revanşarde rămîne valabil dezideratul promovat deschis şi continuu de PNL — obţinerea unui clivaj clar între forţele autentic proeuropene, care sunt cele naţionale, româneşti, unioniste, şi forţele negre ale trecutului, care ne tot umbresc viitorul. Numai uniţi şi urmîndu-ne drumul spre regăsirea noastră împreună cu fraţii români, spre o Românie reunificată, într-o Europă cu adevărat democratică, putem oferi un alt viitor generaţiilor ce vin.

Sursa: www.pnl.md

Poziţia Partidului Naţional Liberal privind momentul politic în al doilea stat românesc PNL din Basarabia vă îndeamnă să credeţi în unire