Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

PNL din Basarabia vă îndeamnă să credeţi în unire

|versiune pentru tipar||
PNL / 1 decembrie 2016
Partidul Naţional Liberal

Şi în acest an, 2016, de 1 decembrie, de Ziua României, PNL din Basarabia vă îndeamnă să credeţi în unire. Contextul politic din teritoriile româneşti de pe cele două maluri ale Prutului nu pare convingător de favorabil acestui obiectiv politic imperativ, conştientizat de mulţi, dar neintrat încă în calculul decidenţilor din cancelariile occidentale. Cu toate acestea, 1 decembrie este asociat de români cu ideea de unitate naţională românească ce trebuie şi va fi înfăptuită.

PNL.md, partid extraparlamentar, fondat, în actual formulă, pe 16 decembrie 2006, a făcut mereu ce i-a stat în puteri pentru coagularea forţelor ce împărtăşesc dezideratul de regăsire a românilor într-un singur stat unitar, românesc, membru al comunităţii euroatlantice. PNL salută apariţia, în acest an electoral, traversat de bătălii politice dure, a mai multor entităţi politice ce se revendică unioniste.

Entităţile asociative ce contribuie la convingerea populaţiei de realităţile ce sugerează necesitatea edificării unui viitor comun pentru românii din sud-estul Europei desfăşoară o activitate extrem de utilă, pentru a readuce mentalitatea unor segmente de populaţie, încă victime ale politicilor sovietice, ruseşti, comuniste de deznaţionalizare, la percepţia corectă despre reunificarea celor două state româneşti, pentru binele tuturor românilor şi al alogenilor loiali naţiunii române.

Pentru a marca 1 decembrie într-o atmosferă de speranţă autentică în unitatea românească se impun alte politici şi atitudini din partea guvernanţilor de la Bucureşti, din partea partidelor de pe cele două maluri ale Prutului, adică — nu doar atitudini ghidate de interese pur electorale, după care intensitatea luptei pentru cauza românească scade.

PNL reiterează, în acest sens, obiectivele lansate, încă pe 3 martie 2007, într-un Manifest privind imperativul solidarizării autentice a claselor politice democratice pentru un proiect comun românesc. Se impun, în continuare, semnarea a două Pacte politice, de timpul celui românesc de la Snagov din 1995, care să întrunească voinţa partidelor din stânga Prutului pentru un obiectiv naţional comun, de Reîntregire românească, şi care să întrunească voinţa partidelor din România pentru acelaşi obiectiv, pe care să îl promoveze împreună cu partidele din Basarabia.

Doar prin înfăptuirea acestui sacru obiectiv vom putea, împreună, să democratizăm societatea, să modernizăm viaţa, să îi convingem pe partenerii euroatlantici de acest scop firesc şi nobil pentru români, vom reuşi să eradicăm corupţia şi să fim demni de strămoşii noştri care au reîntregit Ţara.

Sursa: www.pnl.md

După alegeri: Soluţia rămîne una — “Împreună, spre Unire” Să transformăm, împreună, anul 2017 în anul ce va pregăti Reunirea cu Ţara noastră, România!