Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPP

Renato Usatîi: Visoţkii trăieşte în minţile şi sufletele noastre

|versiune pentru tipar||
PPP / 25 ianuarie 2015
Partidul “Patria”

Mai mulţi admiratori ai legendarului artist rus Vladimir Visoţkii au marcat astăzi 77 de ani de la naşterea marelui bard şi s-au adunat la Bălţi la monumentul basorelief construit în capitala de nord a ţării în vara anului trecut, datorită suportului financiar oferit de Renato Usatîi.

25 ianuarie este o zi scrisă cu roşu în calendarul spiritualităţii admiratorilor marelui poet, actor, compozitor şi interpret rus Vladimir Visoţkii. Este ziua în care s-a născut marele artist care a fost şi va rămâne o personalitate marcantă pentru milioane de oameni, care îi admiră creaţia şi personalitatea. Cu această ocazie, câteva zeci de bălţeni l-au omagiat în această zi pe legendarul artist al secolului XX, adunându-se dis de dimineaţă în scuarul monumentului lui Visoţkii, care a devenit în scurt timp un punct de atracţie turistică al oraşului Bălţi. Fiind un mare admirator la creaţiei şi personalităţii lui Vladimir Visoţkii, Renato Usatîi a sponsorizat construcţia monumentului basorelief încă în vara anului trecut. Deşi, în prezent, este nevoit să se afle în afara ţării natale, tânărul filantrop a transmis un mesaj de omagiere idolului său, marelui compozitor şi actor.

“Creaţia lui Vladimir Visoţkii a devenit un brand al epocii sovietice, dincolo de timp şi spaţiu, şi continuă să fie un exemplu şi ghid de orientare în viaţă pentru toate generaţiile”, — se menţionează în mesajul lui Renato Usatîi.

“Vladimir Visoţkii, ca nimeni altul, putea să vadă ce e alb şi ce e negru, să deosebească binele de rău, minciuna de adevăr, curajul de laşitate, onoarea de dezonoare, fapt demonstrat prin poeziile sale profunde, piesele sfâşietoare, interpretarea genială a circa 30 de roluri în filme, care au devenit legendare încă pe vremea când Maestrul era în viaţă. Cu filmele lui Vîsoţkii «Verticali», «Mesto vstrechi izmenit nelzya» şi multe altele au crescut generaţii întregi, milioane de băieţi, printre care şi eu. Aceste filme ne-au ajutat să ne cultivăm curajul, determinarea, responsabilitatea, ne-au învăţat să apreciem prietenia şi fidelitatea. Poeziile şi cântecele lui Visoţkii reflectă, cum nu se poate mai bine, viaţa adevărată, modestia şi sinceritatea, astfel fiind pe înţelesul tuturor până în prezent”, — a precizat Usatîi.

Tânărul filantrop susţine că este nespus de bucuros că “scuarul monumentului lui Visoţkii, care a fost inaugurat la Bălţi în urmă cu jumătate de an, a devenit un punct de atracţie pentru toţi admiratorii creaţiei legendarului bard, care trăieşte în minţile şi sufletele noastre chiar şi peste 35 de ani de la trecerea în nefiinţă”.

“Le mulţumesc mult bălţenilor că mi-au propus să realizez acest proiect, care mi-a oferit posibilitatea să îi aduc un omagiu idolului meu Vladimir Visoţkii, dar şi să fac un cadou oraşului drag sufletului meu, pe care îl iubesc mult”, — a declarat Renato Usatîi.

Sursa: ru1.md

Renato Usatîi: PCRM, PLDM şi PD au decis: Candu — Preşedintele Parlamentului, Gherman — Premier Spectacolul continuă! Deţinutul politic Nicolai Ţipovici rămâne în arest încă 20 de zile!