Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPP

Judecătoria Centru a decis: “PATRIA” nu a utilizat bani din străinătate în campania electorală

|versiune pentru tipar||
PPP / 6 martie 2015
Partidul “Patria”

Astfel, prin decizia instanţei de judecată a fost anulat unul dintre motivele excluderii partidului “PATRIA” din cursa electorală

Partidul politic “PATRIA”, al cărui cap de listă a fost Renato Usatîi, a fost exclus din cursa electorală în baza a cinci procese-verbale cu privire la contravenţie întocmite de Inspectoratul General al Poliţiei. Formaţiunea politică a fost acuzată că ar fi folosit mijloace financiare din străinătate, fapt ce contravine art.48 Cod Contravenţional. Astfel, partidul a fost declarat vinovat, fiindu-i aplicată şi o sancţiune în acest sens.

Încă pe data de 17 decembrie, avocaţii partidului au contestat în instanţă procesele-verbale întocmite de IGP şi au cerut anularea acestora, dar şi a hotărârii de sancţionare cu încetarea procesului contravenţional.

Drept urmare, astăzi, Judecătoria Centru a admis contestaţia juriştilor formaţiunii şi a emis o decizie în favoarea partidului politic “PATRIA” în privinţa unuia dintre cele cinci procese-verbale. Este vorba despre procesul-verbal în care figurează suma de 8 mln 158 mii 506 lei, ce în opinia IGP a fost adusă din străinătate şi utilizată în campania electorală.

Astfel, instanţa a decis că formaţiunea lui Renato Usatîi nu poate fi trasă la răspundere pentru utilizarea acestor mijloace financiare în campania electorală şi a anulat hotărârea de sancţionare a partidului.

“Este prima victorie a noastră în acest sens. Vom depune toate eforturile pentru a demonstra în instanţă că toate motivele pentru care partidul a fost exclus sunt neîntemeiate şi vom cere ca toate procesele-verbale să fie anulate.” — a declarat reprezentantul partidului “PATRIA” Mihai Buşuleac.

Sursa: ru1.md

Dreptatea a triumfat — Nicolai Ţipovici e la libertate! CEDO a pus pe rol două cereri ale partidului “Patria” privind excluderea ilegală din cursa electorală