Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPCD

Rezoluţia Congresului XII al PPCD: Noua Generaţie – 15 ani de istorie!

|versiune pentru tipar||
PPCD / 21 februarie 2010
Partidul Popular Creştin Democrat

Anul 2010 este un an deosebit pentru aripa tînără a Partidului Popular Creştin Democrat. Anul 2010 este anul în care O.T. “Noua Generaţie” împlineşte 15 ani. Este un eveniment unic pentru Republica Moldova , dat fiind faptul că “Noua Generaţie” este cea mai mare şi mai vîrstnică organizaţie politică de tineret din ţară.

Cu 15 ani în urmă , temelia organizaţiei era fundamentată de tineri militanţi pentru afirmarea şi promovarea valorilor naţionale româneşti aici la noi acasa, într-o luptă acerbă cu conducerea timpului.

Cei 15 ani de activitate au fortificat structura organizaţiei în interior şi au plasat-o ca organizaţie de prim — rang pe scena politcă a Republicii Moldova.

Partener activ la viaţa societăţii, “Noua Generaţie” a fost dintotdeauna iniţiatorul şi coparticipantul la tot ceea ce înglobează misiunea de apărare, afirmare şi promovare a spiritualităţii româneşti aici în Basarabia.

Anul 2002, 2003, 2004 au transformat “Noua Generaţie” în scutul de forţă anticomunist din Republica Moldova. Aflîndu-ne atunci într-un moment destul de riscant pentru întreaga ţară, cînd ne era ameninţată, limba şi istoria, dar şi integritatea şi suveranitatea, “Noua Generaţie”, alături de liderii politici ai PPCD, au demonstrat curaj, îndrăzneală, perseverenţă şi înţelepciune, pentru ca astăzi sa ne bucurăm şi de limbă, şi de istorie, şi de ţară.

Anul 2005–2009 a însemnat o nouă etapă în istoria “Noii Generaţii”, mai puţin zbuciumată, dar mult mai responsabilă şi mai organizată. Este etapa coborîrii de pe baricade şi orientarea spre dezvoltarea organizaţională pentru integrarea în circuitul elitelor politice naţionale.Sloganul “Republica Moldova — o ţară de succes” a însemnat alegerea altor “arme” pentru realizarea acestui deziderat. Iniţial, misiunea s-a dovedit a fi mai puţin riscantă şi aparent uşoară, însă evenimentele au demonstrat că angajamentul şi implicarea necesită o mai mare responsabilitate, instruire şi educaţie, parteneri strategici în exterior, lideri şi membri de calitate în interior.Misiune îndeplinită!

“Noua Generaţie” numără astăzi peste 6000 de membri, cu structuri în majoritatea raioanelor, cu lideri de excepţie şi membri dăruiţi.

Calitatea de veritabil partener al societăţii, “Noua Generaţie” o demonstrează nu numai la nivel naţional, dar şi pe arena poltică internaţională.

Promovarea imagini Republicii Moldova, facilitarea procesului de integrare europeană, participarea activă la procesele decizionale de la marile foruri europene sunt direcţiile principale ale politicii externe ale “Noii Generaţii”.

Datorită activităţii prodigioase a colegilor de la Relaţii externe, “Noua Generaţie” este astăzi membru a cinci organizaţii internaţionale: YEPP, EDS, IYDU şi membru fondator al unei organizaţii politice pentru Europa de Est, reuşind pînă la etapa actuală să promoveze rezoluţii importante cu privire la realitatea poltică, socială si economică din Republica Moldova.

Anul 2009 s-a dovedit a fi unul crucial pentru Republica Moldova. Alegerile parlamentare din aprilie şi iulie 2009 au fost o miză importantă pentru toţi actorii politici. PPCD a fost singurul partid politic care acordat încrederea în lupta electorală tinerilor lideri politici din sînul Noii Generaţii.

Rezultatele alegerilor parlamentare, noua guvernare “democratică”, au adus pentru o parte speranţa într-un viitor mai bun. Însă promisiunile au rămas doar discursuri populiste. Cetăţenii Republicii Molodva îşi pierd tot mai mult încrederea în tot ceea ce se numeşte “democraţie”, iar integrarea europeană — un scop tot mai greu de atins.

În acet context, misiunea PPCD este pregatirea temeinică pentru viitoarele competiţii electorale, prin pregătirea anume a arsenalului tineresc din “Noua Generaţie”. Participarea la alegerile parlamentare din 2009 a tinerilor lideri politici PPCD a demonstrat pregătirea profundă şi angajamentul deosebit pentru cauza ţării noastre.

15 ani de istorie ai “Noii Generaţii” au însemnat 15 ani de lupta continuă pentru soarta Republicii Moldova! Dea Domnul ca lupta sa se încunune de succes şi de el să se bucure şi urmaşii noştri!

La mulţi ani, Noua Generaţie!

Sursa: www.flux.md

Creştin-democraţii şi-au ţinut Congresul la Chişinău Rezoluţia Congresului XII al PPCD cu privire la cazul Palanca