Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPCD

Jurnalistul Mihail Lupaşcu a aderat la PPCD

|versiune pentru tipar||
PPCD / 1 iulie 2010
Partidul Popular Creştin Democrat

În data de 1 iulie, cunoscutul jurnalist Mihail Lupaşco, a aderat la Partidul Popular Creştin Democrat. Evenimentul s-a produs la sediul central al PPCD de pe str. N. Iorga 5. Iurie Roşca, preşedinte PPCD, i-a înmânat legitimaţia de membru al acestei formaţiuni politice în prezenţa membrilor ehipei de conducere.

Mihail Lupaşco este jurnalist de limbă rusă şi un cunoscut exponent al societăţii civile, care participă la multiple acivităţi sociale care au în vizor cele mai diverse probleme, de la cele ale combaterii corupţiei, la cele de ordin sporiv şi religios.

Liderul creştin-democrat a subliniat că aderarea lui Mihail Lupaşco la PPCD este un eveniment de bun augur şi un semn important al conjugării eforturilor unor oamnei care împărtăşesc aceleaşi valori şi care îşi manifestă activ dragostea faţă de Patrie şi dorinţa de a pune umărul pentru prosperarea Republicii Moldova. Ataşamentul faţă de credinţa creştină, vectorul moral în politică, nevoia de a uni oamenii pentru servirea binelui comun au stat la baza acestei decizii de admitere în partid al unui intelectual de talia lui Mihail Lupaşco.

La rândul său Mihail Lupaşco a ţinut să menţioneze că pasul pe care îl face este unul chibzuit îndelung şi temeinic. “Doresc să particip plenar la efortul de edificare a statului nostru ca stat democratic şi prosper economic, unde toţi cetăţenii să fie respectaţi în egală măsură, indiferent de etnie, limbă sau religie. Moldova este astăzi la răspântie, este dezbinată de conflicte politice, este măcinată de sărăcie şi corupţie. Iată de ce eu cred că locul meu este anume în PPCD, această familie politică şi spirituală deschisă şi energică, axată pe valori şi principii de care societatea noastră are nevoie.” Iurie Roşca şi Mihail Lupaşco au convenit să propună Biroului Permanent al PPCD constituirea unei noi structuri în cadrul partidului, pe care o va coordona proaspătul membru al PPCD. Este vorba de Departamentul Comunicare Publică şi Relaţii Interetnice.

Biroul de Presă al PPCD

Congresul aleşilor locali creştin-democraţi despre reforma puterii locale PPCD — forţa a treia, între comunişti şi liberali