Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPCD

Radu Buşilă ia atitudine faţă de lichidarea funcţiei de preşedinte al CMC

|versiune pentru tipar||
PPCD / 8 iulie 2011
Partidul Popular Creştin Democrat

Lichidarea funcţiei de preşedinte al Consiliului Municipal Chişinău, la iniţiativa fracţiunii liberale din Parlament, nu poate fi calificată altfel decât o subminare a procesului de consolidare a administraţiei municipale Chişinău. Este o iniţiativă care vine din interes egoist şi îngust de partid.

Amintim că în perioada când această funcţie a fost ocupată de domnul Mihai Ghimpu, ea era perfect legală, chiar necesară în activitatea administraţiei municipale. Iar iniţiative din partea PL privind lichidarea ei nu au existat nici până în 2009, nici după.

Este evident că o asemenea abordare este una de conjunctură, total arbitrară şi abuzivă, care încalcă flagrant principiul autoadministrării colectivităţilor locale. Anume ele trebuie să vină cu iniţiative privind o mai bună organizare a activităţii puterii locale, iar Parlamentul, prin comisiile de profil şi fracţiunile parlamentare, trebuie să consulte administraţia publică locală înainte să opereze modificări în legislaţia care o vizează.

Considerăm că printr-o asemenea decizie, domnul Mihai Ghimpu face abuz de prezenţa partidului său în Parlament pentru a crea legi temporare, care îi convin în actualele circumstanţe.

Partidul Liberal se teme că un preşedinte al Consiliului Municipal Chişinău, votat de majoritatea comunistă, ar putea să-l umbrească pe primarul general liberal. Astfel, Ghimpu propune modificarea unor norme cu scopul favorizării imaginii în scădere a lui Dorin Chirtoacă în detrimentul capacităţii instituţionale a Consiliului Municipal Chişinău.

Radu Buşilă,
preşedintele Asociaţiei Juriştilor Creştin-Democraţi

Sursa: www.flux.md

Creştin-democraţii îi propun lui Filat un set de reforme democratice şi de măsuri pentru combaterea corupţiei Conferinţa anuală a Asociaţiei Creştin Democraţilor din Europa de Est