Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPDA

PPDA: Ambasadorul Federaţiei Ruse Valerii Kuzmin — pesona non grata

|versiune pentru tipar||
(astăzi PPDA) / 6 februarie 2012
Partidul “Democraţia Acasă”
Ministrului Afacerilor Externe şi a Integrării Europene
D-lui Iurie Leancă

Manifest

Partidul Politic Democraţia Acasă înregistrat la 02.09 2011 în Republica Moldova îşi exprimă nedumerirea şi indignarea faţă de atitudinea pe care a adoptat-o MAEIE-ul de la Chişinău.

În fapt, un tînăr Vadim Pisari, din satul Pîrîta, raionul Dubăsari a fost împuşcat de un pacificator cetăţean al Federaţiei Ruse, la 1 ianuarie curent, la postul fix al Forţelor Mixte de Menţinere a Păcii localitatea Vadul lui Vodă. În urma rănilor, tînărul a murit la spital.

Ministrul Afacerilor Externe şi a Integrării Europene a declarat că: “Valerii Kuzmin face declaraţii care nu se încadrează în uzuanţele politice, este regretabil faptul că Ambasadorul Federaţiei Ruse, fiind convocat la MAEIE în legătură cu incidentul tragic produs în Zona de Securitate la 1 ianuarie 2012, şi-a permis comentarii sarcastice în faţa reprezentanţilor mass-media, inclusiv operînd cu informaţii nevereficate, precum ar fi lipsa permisului de conducere al victimei şi faptul că automobilul a fost furat”.

Astfel de afirmaţii sunt total nepotrivite în contextul în care un cetăţean al Republicii Moldova şi-a pierdut viaţa. Constatăm că nu este pentru prima dată cănd Ambasadorul Valerii Kuzmin face declaraţii care nu se încadrează în uzuanţele diplomatice.

Acest incident şi alte încălcări ale bunului simţ comise de Ambasadorul Rus, au fost doar comentate de MAEIE-ul de la Chişinău.

Domnule Ministru nu a-ţi dat dovadă de atitudine promtă şi corectă în funcţia pe care o ocupaţi, deasemenea a-ţi neglijat plîngerile şi hotărîrile cetaţenilor din localităţile Pîrîta şi Vadul lui Vodă.

Vă solicităm:

  1. Să declaraţi pesona non grata Ambasadorul Federaţie Ruse Valerii Kuzmin.
  2. Să îtreprindeţi acţiuni diplomatice pentru lichidarea posturilor de pacificatori de pa teritoriul Republicii Moldova.

Sursa: www.m-da.md

Crăciun Fericit şi un An Nou mai bun! Mesaj de susţinere adresat Preşedintelui Republicii Moldova