Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPEM

Consiliul Naţional al PPEM a decis să iniţieze negocieri cu alianţa parlamentară majoritară

|versiune pentru tipar||
PPEM / 25 iulie 2016
Partidul Popular European din Moldova

Propunerea recentă a Consiliului Coaliţiei de guvernare de a consolida forţele parlamentare proeuropene a fost dezbătută astăzi, 24 iulie curent, de Consiliul Naţional al Partidului Popular European din Moldova (PPEM).

Preşedintelui PPEM, Iurie Leancă, a făcut o evaluare a situaţiei social-politice din ţară, a vorbit despre rezultatele obţinute la un an de la organizarea congresului de constituire al partidului, dar şi despre acţiunile de viitor. Unul din principalele subiecte abordate a fost propunerea recentă a alianţei de guvernare adresată partidelor parlamentare proeuropene de a participa la eforturile de promovare a procesului de integrare europeană.

În cadrul discuţiilor, au fost exprimate viziuni diverse referitor la riscurile, dar şi eventualele avantaje pentru activitatea de mai departe a partidului, în cazul în care va fi acceptată oferta majorităţii parlamentare. Majoritatea vorbitorilor au menţionat necesitatea elaborării unor condiţionalităţi clare pentru acceptarea propunerii, ţinând cont şi de sensibilitatea subiectului pentru societatea moldovenească. Totodată, membrii Consiliului Naţional au menţionat că acceptarea acestei oferte ar putea oferi partidului şansa de a influenţa procesului de modernizare, în mod special de contribui la implementarea Acordului de Asociere.

Urmare a discuţiilor, prin majoritatea voturilor, Consiliul Naţional a decis să ofere un mandat Biroului politic al PPEM pentru iniţierea dialogului cu alianţa parlamentară în vederea elaborării unui parteneriat pe subiectul integrării europene.

Reamintim că la 20 iulie 2016, Consiliului Coaliţiei de Guvernare a lansat o invitaţie la dialog politic către forţele parlamentare proeuropene, scopul căreia este identificarea celor mai bune posibilităţi de colaborare constructivă şi consistentă pentru susţinerea căii europene a Republicii Moldova.

Sursa: ppe.md

PPEM a depus o sesizare la Curtea Constituţională prin care contestă noua Lege cu privire la statutul municipiului Chişinău PPEM nu va susţine moţiunea de cenzură înaintată de socialişti