Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPEM

Deputaţii PPEM, Iurie Leancă şi Eugen Carpov, nu vor participa la ceremonia de investire în funcţia de preşedinte a lui Igor Dodon

|versiune pentru tipar||
PPEM / 23 decembrie 2016
Partidul Popular European din Moldova

Deputaţii Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Iurie Leancă şi Eugen Carpov, au decis să boicoteze ceremonia de investire a lui Igor Dodon, pentru a transmite în acest mod protestul faţă de acţiunile şi declaraţiile Preşedintelui ales.

PPEM consideră că declaraţiile din ultima vreme făcute de Igor Dodon, iresponsabile şi pline de ură, denigratoare la adresa Uniunii Europene şi a statului Republica Moldova, demonstrează clar că acesta nu are încă capacitatea de a se ridica la înălţimea funcţiei obţinute. Chiar dacă a câştigat aceste alegeri, dl Dodon nu vrea să înţeleagă că şeful statului trebuie să fie un model, să aibă un comportament exemplar, să îi unească pe cetăţeni şi nu să îi dezbine.

“Şi cei care simt româneşte şi cei care vor o mai mare apropiere de Rusia fac parte din aceiaşi societate şi au nevoie de un conducător care să aducă linişte, prosperitate şi încredere în ziua de mâine. Drept urmare, constatând faptul că dl Dodon nu a înţeles pe deplin responsabilitatea care îi revine datorită funcţiei sale, am decis să boicotăm această ceremonie”, susţine Iurie Leancă.

Reamintim că în urma scrutinului din acest an, liderul socialiştilor a câştigat alegerile pentru funcţia de Preşedinte a ţării, iar mai mulţi reprezentanţi ai partidelor de opoziţie şi a societăţii civile au declarat au contestat rezultatele alegerilor, invocând prezenţa a mai multor încălcări.

Sursa: ppe.md

Consilierii PPEM propun aprobarea regulamentului bugetului civil în municipiul Chişinău