Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPM

Declaraţie a Partidului “Patriotii Moldovei”: Viorel Badea — persoana “non-grata”!

|versiune pentru tipar||
PPM / 14 septembrie 2011
Partidul “Patrioţii Moldovei”

Recenta aniversare a 20 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova a constituit un nou prilej pentru duşmanii statalităţii moldoveneşti de la Bucureşti şi Chişinău de a denigra statul şi poporul moldovenesc. Deşi Republica Moldova este recunoscută ca stat de circa 193 de ţări ale lumii şi cu ocazia sărbătorii a fost felicitată de cele mai importante puteri internaţionale, inclusiv SUA, Rusia, Germania, independenţa noastră este ponegrită chiar la noi acasă.

În acest context sînt elocvent declaraţiile făcute de senatorul român Viorel Badea la un post de radio din Chişinău, potrivit cărora, ziua de 27 august “e o serbare nereuşită pentru că nu a avut obiectul serbării”. Românul de pretutindeni Viorel Badea afirmă în continuare că “n-a înţeles şi nu va înţelege independenţa faţă de cine sau faţă de ce?” şi şi-a permis în mod jignitor şi obraznic să numeasca Republica Moldova — “Republica Molotova”. Astfel un oficial de prim rang a statului român a cîta oară ponegreşte numele sfînt pentru orice moldovan — Moldova.

Declaraţiile senatorului român vin să confirme atitudinea ostilă a multor oficiali ai statului român faţă de Republica Moldova. Nu întîmplător aceste grupuri influente ale clasei politice din România n-au permis in ultimii 20 de ani semnarea Tratatului politic şi a Convenţiei privind frontiera cu Republica Moldova. În aceleaşi scopuri expansioniste de demolare a statalităţii moldoveneşti oficialii români de rang superior precum Băsescu, Badea, Tomac, ambasadorul Lazurcă implementează în Republica Moldova “istoria românilor” cu manuale editate la Bucureşti.

Ultimele afirmaţii ale senatorului Viorel Badea nu sînt altceva decît un amestec în treburile interne ale Republicii Moldova, un atentat la siguranţa naţională a unui stat independent şi suveran, membru al ONU, Consiliului Europei, altor instituţii de drept internaţional. Prin asemenea declaraţii iresponsabile, denigratorii şi revanşarde în adresa unui stat vecin, Viorel Badea afectează în mod direct imaginea externă a ţării sale, România, care în momentul aderării la NATO şi UE a dat asigurări că nu are pretenţii teritoriale faţă de ţările vecine.

Nu este pentru prima dată cînd oficialul roman Viorel Badea se aventurează în declaraţii primitive antimoldoveneşti ce lezează interesele naţionale ale Republicii Moldova, se pronunţă brutal şi discreditează în mod public evenimente istorice devenite sacre pentru poporul Republicii Moldova, lansează idei revanşarde privind schimbarea frontierelor în Europa contemporană.

Astfel de declaraţii ale senatorului roman au devenit posibile in conditiile lipsei unor reacţii adecvate din partea instituţiilor abilitate ale statului Republica Moldova.

In acest context solicitam autoritatilor Republicii Moldova ca cetăţeanul roman Viorel Badea, deţinător a paşaportului diplomatic, sa fie declarat persoana “non-grata” si sa fie întrodus in lista persoanelor ce prezintă pericol pentru siguranţa naţionala a Republicii Moldova.

În caz contrar cetâţeanul roman Viorel Badea va fi declarat persoana “non-grata” de câtre Patriotii Moldovei!

Sursa: patriot.md

În Moldova va fi convocată Marea Adunare Naţională Declaraţia PPM către cetăţenii Republicii Moldova