Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPM

Adresarea partidului “Patrioţii Moldovei” către adepţii ideei de stînga din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PPM / 1 decembrie 2013
Partidul “Patrioţii Moldovei”

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova de mult a încetat să fie un partid de stînga. După 8 ani de dominare necontestată, ei nu au naţionalizat nici o companie promitatoare, a continuat politica de privatizare, de ruinare şi redistribuire a proprietăţii, au creat modelul oligarhic modern al economiei naţionale, bazate pe speculaţii elementare.

PCRM a păstrat sistemul politic viciat existent al puterii şi l-a transformat într-o dictatură personală a lui Vladimir Voronin.

Ezitînd “planul Kozak” de reintegrare a ţării, “voroniştii” au îndepărtat cu mult posibilitatea de a rezolva problema transnistreană, sau certat cu Rusia, au subminat principalul sector (agricol) tradiţional şi au provocat emigrarea masivă a părţii cei mai active a populaţiei, apte de muncă.

Anume PCRM este responsabil pentru cursul politic dezastruos al Republicii Moldova de integrare europeană şi a creat condiţiile pentru românizarea agresivă a societăţii moldoveneşti.

Cu 60 de mandate în parlament, aşa-numiţii comunişti, stupid au cedat puterea partidelor de dreapta, îndepărtîndu-se de orice responsabilitate pentru viitorul ţării.

Aflîndu-se în opoziţie, PCRM nu a făcut nimic pentru a mobiliza forţele politice sănătoase ale ţării în rezistenţa guvernului anti-popular, tîrîndu-se în spatele evenimentelor, mimand unele turbulenţe, este mediocră, care a dus la întărirea flangului politic drept şi a pierdut o parte din capacitatea sa.

Un lucru este clar! Acest partid este “preocupat” doar de cauză revenirii la putere de dragul propriilor interese de “clan”, în speranţa de a mai exploata în continuare sfînta încă pentru mulţi idee comunistă, precum şi inerţia de gândire pentru cea mai mare parte a populaţiei, “drogată” de propaganda burgheză modernă.

Partidul Comuniştilor de astăzi este un renegat şi exprimator al intereselor burgheziei oligarhice. El este mult mai preocupat de soarta capitalurilor proprii dobândite, bine controlate din Vest, decât interesele ţării şi oamenii de rînd. Desprinşi de ei, alte partide sînt incapabile sau sînt menţinute financiar de către celelalte două structuri oligarhice: Plahatniuc sau Filat.

Idea de stînga în Republica Moldova astăzi zdrobită, umilită şi redusă la o stare caricaturistică. Acest lucru, de asemenea, este rezultatul activităţilor “comuniştilor-voronişti”.

Noi — partidul “Patrioţii Moldovei”, vedem realizarea ideei de stînga doar în spaţiul Eurasiatic. Numai acolo, unde a fost creat şi există un model nou de civilizaţie, opuse celei de Vest, bazate pe agresiune, extindere şi exploatarea restului omenirii. Acolo, unde există experienţa construirii socializmului. Acolo, unde memoria istorică a popoarelor din fosta Uniune Sovietică a absorbit noţiunea de viaţă pe bază de dictatură a proletariatului şi proprietatea publică asupra mijloacelor de bază de producţie. Acolo, unde idealurile socialiste î-şi vor găsi o noua exprimare creativă.

Îndemnăm pe toţi, care se consideră adept al ideilor de stînga, să se unească alături de partidul “Patrioţii Moldovei” — unicul partid astăzi, capabil să reziste puterii burgheze, să întoarcă dreptatea în societatea noastră şi să pună ţara pe cale de dezvoltare creativă.

Jos conducerea oligarhică!
Trăiască puterea poporului!

Consiliul politic PPM
Sursa: patriot.md

“Patrioţii Moldovei” pentru demisia guvernului antipopular Declaraţia partidului “Patrioţii Moldovei” la decizia Curţii Constituţionale a Republicii Moldova din 05 decembrie 2013