Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPM

Summitul de la Vilnius şi urmările lui pentru Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PPM / 13 decembrie 2013
Partidul “Patrioţii Moldovei”

Luna predecesoare summitului de la Vilnius a fost plină de activităţi, care au promovat “semnificaţia” asocierii Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Nici odată încă opinia publică a ţării nu a fost supusă unui tratament atît de masiv, care, în sine, ridică suspiciuni serioase. Puterea, pînă în ultimul moment, avea frică de indignări a maselor populaţiei, cu atît mai mult, că acest act “istoric” se făcea pe fonul acţiunilor “revoluţionare” ale opoziţiei şi refuzul oficial a Kievului de a semna acest acord de asociere.

Dar, totul a mers ca ceasul. Şi puterea continuă înflăcărat să asigure oamenii că totul va fi “bine”. De fapt, precizînd, că în cale ne aşteaptă încă multe dificultăţi. Cine, dacă nu ei să nu ştie, că acordul de asociere va pune capăt producătorului autohton, complicînd procesul de realizare a mărfurilor moldoveneşti pe piaţa rusă, va înrobi în continuare Republica Moldova, care va fi complet dependentă de donaţii financiare occidentale. De sigur, puterea ştie, dar ei nu-i pasă de viitorul ţării şi al poporului, cum şi de statalitatea Republicii Moldova.

Uniunea Europeană, încurajată de SUA, tot mai mult acapără spaţiul post-sovietic, trecînd deja de “linia roşie”, care a fost trasată la prăbuşirea URSS. De ce? Căci Occidentul pas cu pas încearcă să strîngă o centură din ţări neprietenoase în jurul Rusiei, deja din rîndul celora care au făcut parte din Uniunea Sovietică. Ofensiva contra Rusiei continuă deja prin lipsirea ei de cei mai devotaţi aliaţi. În mod clar aceasta se observă în cazul Ucrainei, unde Occidentul, lăsînd masca democraţiei făţarnice, intervine fără neruşinare în treburile ei interne, cinic şi fără nici o frică sprijină opoziţia pro-europeană, punînd o presiune fără precedent asupra autorităţilor legitime.

Cu Moldova totul este mai uşor. Aşa-numita elita politică moldovenască, indiferent dacă este la putere sau în opoziţie, este deja prizonieră a propriilor, “cinstit cîştigate”, milioane, păstrarea cărora este totalmente controlată de către Occident. Aşa şi se explică comportamentul lor “ascultător” faţă de “păpuşarii” lor europeni şi americani. Pentru a-şi proteja banii furaţi, ei vor merge la orice trădare, la ce noi deja trebuie să fim pregătiţi.

Rusia, care a început construcţia unui nou sistem civilizaţional, spre deosebire de Vest, a fost prima în linia luptei împotriva capitalului mondial, care are la îndemîna sa finanţele internaţionale, tehnologiile şi forţele armate puternice. Şi astăzi, pentru Moldova persistă dilemă: cu cine să fie? Să trădeze Rusia şi să devie “jucărie tăcută” în mînele Occidentului, sau să fie cu Rusia şi alte foste republici sovietice frăţeşti — un drum mult mai nobil de dezvoltare şi progres.

Ucraina se pare să fi făcut deja alegerea sa. Noi avem două opţiuni: să privim indiferent cum guvernul moldovenesc jefuieşte ţara, împingînd-o în braţele României, distrugînd statalitatea, sau să dăm jos această putere anti-statală, susţinînd forţele patriotice. Următoarele alegeri vor da un răspuns clar la aceste întrebări.

Sursa: patriot.md

Declaraţia partidului “Patrioţii Moldovei” la decizia Curţii Constituţionale a Republicii Moldova din 05 decembrie 2013 Serghei Perciun: De ce?!