Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPN

Comunicat de presă al Partidului Ţărănesc Creştin Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PŢCDM (astăzi PN) / 26 iunie 2004
Partidul NostruSîmbătă, 26 iunie 2004, la Chişinău şi-a desfăşurat lucrările Conferinţa a V-a Naţională a Partidului Ţărănesc Creştin Democrat din Moldova. La Conferinţă au participat circa 190 de delegaţi, reprezentînd organizaţiile teritoriale ale PŢCDM din toate zonele republicii. Raportul de dare de seamă a fost prezentat de către preşedintele partidului, Vladimir Reus. În conformitate cu prevederile statutului formaţiunii, conducerea ei şi-a prezentat demisia. În luarea sa de cuvînt, Vladimir Reus a menţionat că se retrage din funcţie, deoarece este conştient că fiecare politician trebuie să fie responsabil nu doar pentru succesele partidului pe care îl conduce, ci şi pentru eşecurile acestuia. Referindu-se la alegerile parlamentare din 2001, pierdute de către formaţiunile de orientare democratică, Vladimir Reus a sugerat şi altor lideri de partide să mediteze serios asupra rolului lor în politică.

Conferinţa a votat noua conducere a PŢCDM. Preşedinte al partidului a fost ales Nicolae Andronic. De asemenea, a fost ales Consiliul de Conducere al PŢCDM în componenţă de 19 persoane.

Conferinţa a V-a Naţională a Partidului Ţărănesc Creştin-Democrat din Moldova a adoptat un şir de hotărîri, printre care şi hotărîrea de a elabora un nou program şi statut ale partidului. S-a decis ca la baza noului program să fie puse tezele Manifestului Conservatorist “Credinţă, Muncă şi Capital, Familie şi Ţară”, publicat recent în presă.

Conferinţa a adoptat Rezoluţia “Despre situaţia în domeniul libertăţii cuvîntului”.

Şeful Serviciului de Presă al PŢCDM, Haralambie MORARU
Manifestul Conservatorist “Credinţă, Muncă şi Capital, Familie şi Ţară” Rezoluţia Conferinţei a V-ea a PŢCDM “Despre situaţia în domeniul libertăţii cuvîntului”