Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPN

Declaraţia Partidului Popular Republican cu privire la încălcarea drepturilor pensionarilor

|versiune pentru tipar||
PPR (astăzi PN) / 14 august 2006
Partidul NostruLa 4 iulie 2006 Partidul Popular Republican (PPR) a emis o declaraţie în care atenţiona opinia publică asupra modificării Codul Muncii (articolului 82, punct “i”) care permitea conducătorilor de întreprinderi şi instituţii să concedieze fără drept de apel toate persoanele care au atins vîrsta de pensionare.

Partidul Popular Republican a fost unica forţă politică care a cerut Parlamentului să anuleze această modificare nechibzuită, în urma căreia bătrînii noştri ar fi pierdut posibilitatea de a mai cîştiga un ban adăugător la pensia mizeră.

Ne exprimăm satisfacţia că la 4 august 2006, ca urmare a cererilor noastre, legea respectivă a fost modificată. Aceasta demonstrează că adevărata opoziţie prin acţiuni prompte şi competente este în stare să impună guvernarea să ţină cont de interesele cetăţenilor.

Din păcate, în perioada dintre 2 iunie — 4 august 2006 (timp în care noua lege s-a aflat în vigoare) au fost concediaţi din serviciu sute de persoane, mai ales din cadrul întreprinderilor.

În această situaţie Partidul Popular Republican atenţionează din nou Guvernul şi Parlamentul asupra necesităţii adoptării unui act legislativ, care ar indica restabilirea în serviciu a persoanelor concediate în perioada 2 iunie — 4 august în baza articolului 82 punctul “i”.

În acelaşi context Partidul Popular Republican cheamă sindicatele şi celelalte forţe politice de opoziţie la o consolidare în scopul eficientizării eforturilor de apărare a intereselor legale ele cetăţenilor.

Serviciul de presă PPR
Declaraţia Partidului Popular Republican cu privire la încălcarea drepturilor persoanelor de vîrsta a treia Declaraţia Partidului Popular Republican în legătură cu desfăşurarea aplicaţiilor militare NATO pe teritoriul Republicii Moldova