Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPN

Justiţia comunistă încalcă dreptul liderului PPR la un proces echitabil

|versiune pentru tipar||
PPR (astăzi PN) / 13 noiembrie 2008
Partidul Nostru

La data de 13 noiembrie, la judecătoria sectorului Buiucani al capitalei, urma să aibă loc o nouă şedinţă de judecată în dosarul intentat preşedintelui Partidului Popular Republican (PPR), Nicolae Andronic. În acest dosar liderului PPR i se incriminează o presupusă estorcare de bani de la un businessman în perioada anilor 1998–1999.

Nicolae Andronic s-a pronunţat de nenumărate ori pe marginea acestui dosar, examinarea căruia durează, cu încălcarea tuturor normelor legale, deja de doi ani. Este evidentă tenta politică a dosarului şi adevăratul scop care a stat la baza pornirii lui — de a-l denigra pe liderul PPR şi formaţiunea pe care o conduce. În lipsă de dovezi, dosarul respectiv urma să fie clasat demult, dar guvernarea comunistă face tot posibilul pentru tergiversarea pronunţării sentinţei, pentru a aduce dosarul cît mai aproape de alegeri.

Şedinţa, preconizată pentru joi, 13 noiembrie, a fost încă o dovadă în acest sens. Astfel, şedinţa nu a putut avea loc nici astăzi, după cum nu e posibil să aibă loc nici în zilele următoare (pînă pe data de 17 noiembrie) din motivul că avocatul presupusei pătimaşe a decis… să meargă la ţară să-şi viziteze rudele.

Evident, Nicolae Andronic şi avocatul său au protestat împotriva acestei situaţii anormale într-un stat care se pretinde că este democratic şi bazat pe drept. Liderul PPR a indicat direct că aceasta este o încălcare flagrantă a dreptului său la un proces echitabil şi a amintit în context că decizia ar fi trebuit demult să fie pronunţată.

În final, judecătorul a avertizat pătimaşa că, dacă ea şi avocatul nu se vor prezenta în instanţă pe data de 28 noiembrie, examinarea cauzei cu pronunţarea ulterioară a sentinţei va avea loc în absenţa lor.

Serviciul de presă al PPR
Declaraţia PPR cu privire la situaţia critică creată în domeniul aprovizionării cu agent termic a locuitorilor capitalei Memoriu al PPR către Misiuni Diplomatice şi reprezentanţii organizaţiilor internaţionale, acreditate în Republica Moldova