Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPN

Curtea de Apel a început examinarea litigiului dintre Partidul Popular Republican şi Ministerul Justiţiei

|versiune pentru tipar||
PPR (astăzi PN) / 12 decembrie 2008
Partidul Nostru

Curtea de Apel a început vineri examinarea litigiului dintre Partidul Popular Republican (PPR) şi Ministerul Justiţiei (MJ). PPR a contestat în instanţa de judecată refuzul MJ de a înregistra modificările la statutul formaţiunii, adoptate în cadrul Congresului extraordinar din 27 septembrie 2008, în conformitate cu prevederile noii Legi privind partidele politice. Scopul modificărilor este de a aduce statutul partidului în conformitate cu prevederile acestei Legi.

În cadrul şedinţei de vineri de la Curtea de Apel, părţile şi-au expus poziţiile. De notat că reprezentantul Ministerului Justiţiei nu a adus nici un argument în susţinerea refuzului de a înregistra modificările la statutul PPR, menţionînd doar că, în opinia Ministerului, decizia este una corectă.

PPR îşi reconfirmă pe această cale poziţia precum că refuzul MJ reprezintă o decizie politică prin care se urmăreşte un singur scop — împiedicarea PPR de a participa la alegerile parlamentare din 2009. La emiterea deciziei, MJ a făcut uz de o argumentare care nu rezistă nici unei critici, ceea ce este o dovadă că se pune la cale o răfuială cu PPR, care tot timpul a fost pentru un adversar incomod puterea comunistă.

PPR îşi reiterează poziţia expusă anterior şi declară: Vom întreprinde toate demersurile şi acţiunile prevăzute de legislaţia în vigoare pentru a ne apăra drepturile şi a demasca abuzurile comuniste!

Următoarea şedinţă a Curţii de Apel în acest dosar va avea loc pe data de 17 decembrie 2008.

Serviciul de presă al PPR
Comunicat de presă al Partidului Popular Republican MJ încearcă tergiversarea examinării cauzei iniţiate la solicitarea PPR