Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPN

PPR consideră lipsită de sens semnarea codului de conduită în alegeri

|versiune pentru tipar||
PPR (astăzi PN) / 22 ianuarie 2009
Partidul Nostru

Partidul Popular Republican (PPR) nu va da curs invitaţiei Comisiei Electorale Centrale (CEC) de semnare a Codului de conduită privind desfăşurarea şi reflectarea campaniei electorale la alegerile parlamentare 2009, deoarece consideră lipsit de sens un atare pas.

Pe parcursul anilor PPR nu o dată a demonstrat că este un partid serios, care se antrenează doar în acţiuni ce pot avea finalitate şi rezultate. Semnarea Codului de conduită în alegeri, în condiţiile în care acesta nu este semnat de Partidul Comuniştilor şi aliaţii lui, adică de acei care au cele mai mari posibilităţi de fraudă în alegeri, precum şi de posturile publice de radio şi televiziune, nu va schimba cu nimic contextul pre-electoral şi electoral din ţară.

Pe de altă parte, chiar şi dacă partidele şi instituţiile nominalizate ar semna un astfel de Cod, nu există nici o garanţie că ele îl vor respecta. Din contra, practica scrutinelor precedente demonstrează că pentru aceste partide şi instituţii nu există nici un fel de impedimente morale şi legale atunci cînd este vorba despre promovarea propriilor interese sau a intereselor patronilor politici.

PPR aminteşte că şi la alegerile precedente a refuzat semnarea unui Cod de acest gen, argumentele fiind în mare parte aceleaşi ca şi în prezent. Evenimentele ulterioare au demonstrat justeţea acţiunilor PPR.

În aceste condiţii, PPR califică preconizata semnare a Codului de conduită în alegeri drept un spectacol menit să dea o tentă de democraţie stării de lucruri din Moldova în ochii opiniei publice din ţară şi de peste hotare.

PPR este pentru o campanie electorală corectă, dar considerăm că acest lucru trebuie demonstrat prin acţiuni concrete, dar nu prin documente cu caracter formal şi declarativ.

Serviciul de presă al PPR
Partidul Popular Republican a obţinut cîştig de cauză în procesul cu Ministerul Justiţiei Liderul PPR a atacat în Curtea de Apel decizia instanţei de judecată de condamnare a sa