Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPN

“Partidul Nostru” a depus actele la Ministerul Justiţiei

|versiune pentru tipar||
PN / 9 februarie 2015
Partidul Nostru

După ce formaţiunea politică condusă de Renato Usatîi a desfăşurat zilele trecute congresul formaţiunii în conformitate strictă cu prevederile statutului, Ministerul Justiţiei nu mai poate invoca vreun motiv obiectiv şi nici subiectiv pentru a refuza înregistrarea acestuia. În decurs de 30 de zile toată ţara va afla care va fi de această dată atitudinea Ministerul Justiţiei faţă de partidele de opoziţie.

Pe data de 9 iunie 2014 Ministerul Justiţiei a refuzat înregistrarea modificărilor aprobate la statutul, programul politic, denumirea şi conducerea Partidului Popular Republican, astfel refuzând să înregistreze “Partidul Nostru”. Ministerul a invocat atunci faptul că formaţiunea ar fi desfăşurat Congresul cu două zile mai devreme decât prevede statutul formaţiunii, interpretându-l greşit în acest sens. Astfel, după ce formaţiunea politică a pierdut procesul împotriva Ministerului Justiţiei în toate instanţele de judecată — Curtea de Apel Chişinău, Curtea Supremă de Justiţie şi CEDO, echipa lui Renato Usatîi a decis să desfăşoare Congresul IV repetat al PPR, care a avut loc duminica trecută.

Ordinea de zi a fost identică cu cea de pe data de 13 aprilie 2014. Astfel, delegaţii au votat unanim pentru redenumirea formaţiunii în “Partidul Nostru”, adoptarea statutului şi programului politic în redcaţie nouă, dar şi alegerea noului preşedinte Renato Usatîi, care a fost propus în această funcţie de fostul preşedinte Nicolae Andronic.

Astăzi membrii Consiliului Naţional Politic al “Partidului Nostru” au depus setul de acte pentru înregistrare la Ministerul Justiţiei.

“Potrivit legislaţiei, Ministerul Justiţiei este obligat să ia o decizie în decurs de 30 de zile din momentul depunerii documentelor. Am organizat Congresul după acelaşi scenariu ca şi pe data de 13 aprilie 2014. Singura deosebire este faptul că l-am desfăşurat peste două luni după ce preşedintele partidului Nicolae Andronic a decis să îl convoace. Astfel a fost respectat termenul de convocare a congresului, care a servit anul trecut drept motiv de refuz pentru înregistrarea «Partidului Nostru». Dacă nu va fi înregistrat nici de această dată, asta va însemna un nonsens juridic.” — a declarat avocatul Igor Şeremet, care este şi membru al Consiliului Naţional Politic al formaţiunii.

“Partidul lui Renato Usatîi a respectat întotdeuna legea, spre deosebire de alte formaţiuni politice. Nu pot exista nici motive obiective şi nici subiective pentru a nu ne fi înregistrat partidul şi de această dată. Sperăm, în numele democraţiei, că autorităţile vor respecta legea şi vor înregistra «Partidul Nostru»”, — a declarat vicepreşedintele partidului Ilian Caşu.

Sursa: ru1.md

Renato Usatîi a fost ales preşedinte al Partidului Nostru Felicitări cu ocazia Zilei Apărătorilor Patriei!