Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPN

Victorie multaşteptată! Partidul Nostru a fost înregistrat la Ministerul Justiţiei

|versiune pentru tipar||
PN / 27 februarie 2015
Partidul Nostru

După un an de represiuni, partidul lui Renato Usatîi, formaţiune care are sute de mii de susţinători în toată ţara, a fost înregistrat astăzi oficial şi are drept legal de participare la viaţa politică a ţării.

27 februarie 2015 este o zi istorică pentru susţinătorii lui Renato Usatîi — astăzi Ministerul Justiţiei a semnat decizia de înregistrare a Statutului în redacţie nouă a Partidului Politic “Partidul Nostru” şi alegerea preşedintelui formaţiunii Renato Usatîi, decizie aprobată la congresul formaţiunii. Informaţia a fost introdusă în Registrul de Stat al Organizaţiilor necomerciale.

Astfel, partidul lui Renato Usatîi a fost recunoscut oficial drept organizaţie social-politică cu drepturi depline de a participa la viaţa politică a ţării.

Despre faptul că Partidul Nostru a fost înregistrat a anunţat pe contul său de Facebook, preşedintele formaţiunii, Renato Usatîi, care se află în prezent peste hotarele ţării din cauza presiunilor exercitate asupra lui de către autorităţi.

“Este cea mai bună zi… Felicitări!!! «Partidul Nostru» a fost înregistrat!!! Puterea e în adevăr!!! Partidul Nostru este partidul tuturor cetăţenilor Republicii Moldova” — şi-a felicitat susţinătorii Renato Usatîi.

“Deşi mulţi pot considera că înregistrarea Partidului Nostru este o surpriză, vreau să spun că nu e aşa. Înregistrarea Partidului Nostru este o regularitate. Este rezultatul luptei noastre, rezultatul faptului că avem coloană vertebrală, rezultatul faptului că zeci de mii de membri de partid au continuat să creadă şi să fie siguri că această zi va veni! Timp de un an de zile au fost multe speculări. Au speriat lumea cu noi, ne-au interzis, dar nu ne-au putut fura credinţa în victorie. Dacă Plahotniuc şi Filat cred că, înregistrând Partidul Nostru, «m-au cumpărat», atunci greşesc amarnic. Poziziţia mea rămâne neschimbată: Plahotniuc şi Filat — cel mai mare rău al Moldovei şi trebuie să stea la puşcărie! Felicit pe această cale toţi membrii Partidului Nostru, sutele de mii de adepţi şi declar ferm: Va veni timpul când Partidul Nostru va ocupa detaşat primul loc printre partidele politice din Republica Moldova. Vreau sa spun pentru toţi că Partidul Nostru este partidul fiecărui cetăţean din Republica Moldova.” — a declarat Usatîi, în calitate de preşedinte al Partidului Nostru.

Amintim că Partidul Nostru a fost înregistrat la Ministerul Justiţiei din a doua încercare. Prima încercare a avut loc anul trecut în iunie, atunci Ministerul Justiţiei a refuzat înregistrarea formaţiunii lui Usatîi, invocând faptul că formaţiunea ar fi desfăşurat Congresul cu două zile mai devreme decât prevede statutul formaţiunii, interpretându-l greşit în acest sens. Al doilea proiect politic al lui Renato Usatîi, partidul “PaRUs” a fost “îngropat” cu ajutorul Ministerului Afacerilor Interne în toamna anului trecut. În aceste condiţii, Renato Usatîi şi echipa lui au mers în alegeri pe listele partidului “PATRIA”, care însă a fost exclus din cursa electorală în mod abuziv şi ilegal din motive politice. Ulterior au urmat un val de represiuni politice asupra susţinătorilor lui Usatîi, care s-au soldat cu intimidări, percheziţii şi arestări.

Decizia de astăzi vine în contextul organizării de către Partidul Popular Republican a Congresului IV repetat pe data de 8 februarie, în cadrul căruia au fost aprobate modificări la Statutul, Programul Politic, denumirea şi conducerea acestei formaţiuni, care a devenit “Partidul Nostru”, în frunte cu Renato Usatîi.

Sursa: ru1.md

Felicitări cu ocazia Zilei Apărătorilor Patriei! De 8 martie, Partidul Nostru a oferit 30 de mii de lalele, mărţişoare şi felicitări