Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPN

Usatîi a convenit asupra anulării embargoului rus pentru un şir de vinificatori şi gospodării agricole din Moldova

|versiune pentru tipar||
PN / 16 aprilie 2015 | 
Partidul Nostru

De asemenea, pentru mii de cetăţeni moldoveni va fi scoasă interdicţia de a intra pe teritoriul Rusiei

În rezultatul unor negocieri purtate de Renato Usatîi cu autorităţile ruse s-a convenit asupra scoaterii parţiale a embargoului pentru vinificatorii şi fermierii moldoveni. Anunţul a fost făcut de liderul Partidului Nostru într-o adresare video postată pe o reţea de socializare.

“În timpul apropiat va fi anulat embargoul pentru câţiva producători de băuturi alcoolice, care îşi vor putea relua exporturile în Federaţia Rusă, de asemenea a fost majorat de câteva ori şi numărul fermierilor care îşi vor putea exporta producţia, în primul rând fructele, în Rusia.” — a declarat Renato Usatîi.

Liderul Partidului Nostru a precizat că în curând va fi soluţionată încă o problemă actuală — anularea interdicţiei de intrare pe teritoriul Rusiei pentru mii de cetăţeni moldoveni.

“Astăzi primim un număr enorm de scrisori de la concetăţenii noştri, care au interdicţia de a intra pe teritoriul Federaţiei Ruse. În prezent hotărâm asupra unor aspecte tehnice, iar în scurt timp voi anunţa de ce acte au nevoie cetăţenii, care au interdicţie, pentru a putea merge liber în Rusia să câştige de o bucată de pâine. Pentru mulţi dintre ei munca în Federaţia Rusă este singura posibilitate de a-şi întreţine familiile şi părinţii.” — a precizat Usatîi.

“Cei care conduc astăzi ţara, cei care fură miliarde din băncile moldoveneşti, cei care au adus politica externă a ţării în impas, nu fac absolut nimic pentru soluţionarea problemelor businessului mic şi mijlociu, dar şi celui mare. Am promis că, chiar fiind în opoziţie, vom soluţiona problemele oamenilor şi sunt bucuros că deja avem rezultate concrete în acest sens. Îi felicit pe fermierii şi vinificatorii moldoveni cu faptul că deja în scurt timp producţia lor va ajunge pe piaţa rusească, iar mii de cetăţeni moldoveni vor putea merge liber la muncă în Rusia. Numai înainte. Puterea e în adevăr!” — a conchis preşedintele Partidului Nostru.

Sursa: ru1.md

Renato Usatîi a adresat cetăţenilor un mesaj de felicitare cu ocazia Sărbătorilor de Paşti Primarul din Râşcani şi majoritatea membrilor Comitetului raional al PCRM au părăsit formaţiunea şi au aderat la partidul lui Usatîi