Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPN

O mică, dar victorie! Felix Grincu a fost transferat în arest la domiciliu

|versiune pentru tipar||
PN / 18 noiembrie 2016
Partidul Nostru

În pofida, cerinţei procurorilor de a prelungi mandatul de arest pe numele activistului “Partidului Nostru” Felix Grincu încă pentru 30 de zile, judecătoria sectorului Rîşcani l-a transferat pe Grincu în arest la domiciliu pentru 25 de zile.

În curtea judecătoriei activistul a fost întîlnit cu aplauze de către zeci de susţinători ai “Partidului Nostru” şi locuitorii Chişinăului, care au venit să-l susţină pe Grincu şi să protesteze împotriva ilegalităţilor, comise de către autorităţi.

Felix Grincu a declarat, că este vorba despre dosare penale pornite în perioada anilor 2009 — 2013, în baza unui conflict, care ţinea de proprietatea privată. Pînă la urmă, Grincu a cîştigat litigiul, însă cu greu: “Timp de patru ani, au fost desfăşurate patru percheziţii, ultima a fost desfăşurată în 11 locuri concomitent, în care au participat un număr foarte mare de procurori şi poliţişti. Imaginaţi-vă prin ce a trecut familia mea”, a declarat el.

Potrivit lui Grincu, în cazul acestor dosare penale sunt trei hotărîri judecătoreşti — judecătoriile sectoarelor Centru şi Răşcani, şi Curţii supreme de justiţie, conform cărora ele curat în faţa legii.

“Cu atît mai mult, de către judecătoria sectorului Buiucani am fost recunoscut drept partea vătămată, iar acţiunile procurorilor drept ilegale, şi fiecărui membru de familie cîte 5 mii de lei de compensare. Atunci noi nu ne-am adresat la CEDO, însă acum cred că ne vom adresa”, a menţionat el.

“Vom solicita anularea deciziei lui Harunjen de a redeschide dosarul penal, care este lipsită de orice temei legale. Este o acţiune fără precedent în justiţia moldovenească”.

Membrul partidului este încrezut în faptul că “acest dosar este unul politic. Am o poziţie politică activă faţă de guvernarea actuală, similară celei pe care o are Renato Usatîi”. Grincu a reiterat că represiunile politice împotriva cetăţenilor continuă — atît împotriva membrilor “Partidului Nostru”, cum ar fi Nicolae Hacico şi Eduard Pătraşcu, cît şi avocatei Ana Ursachi.

“Toate dosare pornite împotriva lor, pot fi unite în unul singur — cazul regimului de la guvernare împotriva cetăţenilor, care luptă pentru drepturile sale”, a conchis Grincu.

Sursa: pnru.md

Susţinătorii “Partidului Nostru” protestează în faţa inspectoratului de poliţie împotriva reţinerii lui Grincu Fărădelegea regimului! Felix Grincu a fost arestat în sala de judecată