Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPN

Fărădelegea regimului! Felix Grincu a fost arestat în sala de judecată

|versiune pentru tipar||
PN / 24 noiembrie 2016
Partidul Nostru

Astăzi magistraţii Curţii de Apel a emis mandatul de arest pentru 30 de zile pe numele activistului “Partidului Nostru” Felix Grincu. Anterior Grincu a fost reţinut tocmai în faţa sediului “Partidului Nostru”, iar ulterior plasat în arest la domiciliu.

Felix Grincu a fost arestat drept în sala de judecată. Potrivit avocatului lui Grincu Ion Cerga, pretinsa motivaţie a cererii procurorilor, a fost următoarea — “că Grincu s-ar putea eschiva de la urmărire penală”.

Totodată, susţinătorii “Partidului Nostru”, aflaţi în faţa Curţii de Apel, care au protestat împotriva dosarului fabricat la comandă, s-au arătat indignaţi şi au scandat “Ruşine!”. Participanţii la protest au reacţionat la hotărîrea curţii, ca la una absurdă, avînd în vedere prezenţa lui Grincu la şedinţă şi declaraţiile sale privind nevinovăţia sa.

Avocatul Ivan Cerga a spus că partea apărării va lupta pentru recunoaşterea pornirii dosarului penal împotriva lui Felix Grincu drept ilegală.

Anterior însuşi Felix a declarat că în dosarul, care a fost deschis mai mulţi ani în urmă şi la moment este repornit la comanda guvernării, sunt trei hotărîri judecătoreşti — judecătoriilor Centru, Rîşcani şi Curţii supreme de justiţie, conform cărora el este nevinovat. “Cu atît mai mult, am fost recunoscut nevinovat, iar acţiunile procurorilor ilegale, de către judecătoria s. Buiucani”.

Membrul partidului este încrezut în faptul că, “dosarul este sută la sută politic. Am o poziţie politică activă faţă de actuala guvernare, pe care o are şi Renato Usatîi”.

De menţionat este faptul că Curtea de apel a emis această hotărîre în pofida pericolului, care îl ameninţă membrului “Partidului Nostru”. Despre faptul că viaţa lui Grincu este în pericol, a declarat anterior avocatul Ana Ursachi. Potrivit avocatului, în penitenciarul № 13, unde posibil a fost plasat activistul, se află şi killer-ul, care a comis tentativa de omor împotriva lui Grincu.

Sursa: pnru.md

O mică, dar victorie! Felix Grincu a fost transferat în arest la domiciliu Usatîi îi cheamă la discuţii pe Dodon şi Năstase