Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPN

Usatîi: opoziţia trebuie să se unească împotriva iniţiativei lui Plahotniuc

|versiune pentru tipar||
PN / 7 martie 2017
Partidul Nostru

După anunţul oficial al oligarhului Vlad Plahotniuc privind intenţia de a introduce sistemul uninominal în Moldova, preşedintele “Partidului Nostru”, Renato Usatîi, îndeamnă partidele de opoziţie să se întrunească în cadrul unei mese rotunde pentru a decide cum acţionează mai departe pentru a se opune acestei iniţiative. În speţă, Renato Usatîi s-a adresat către Partidul Acţiune şi Solidaritate, Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidului Socialiştilor din Republica Moldova.

“Plahotniuc intenţionează să rămână la putere şi că controleze Moldova până va îmbătrâni. Este cam costisitor pentru el să întreţină toată această majoritate şi văzând că acum cercul este închis — sunt câteva partide de dreapta care luptă cu el, Partidul Maiei Sandu şi Partidul lui Andrei Năstase, este un partid de centru, pe care unii îl numesc de centru-stânga, «Partidul Nostru» şi este pe stânga Partidul Socialiştilor care îl are pe preşedintele Dodon şi care, de asemenea, are în plan să lupte cu Plahotniuc, dar pe care până acum Plahotniuc nu-l atinge şi nu-i creează probleme. Astăzi, cel puţin aceste patru partide, pentru care 90% din toţi cei care intenţionează să voteze la următoarele alegeri parlamentare sunt împotriva Partidului Democrat şi a lui Vlad Plahotniuc. Ratingul acestor patru partide este astăzi de 90%. Noi suntem în stare să explicăm populaţiei că este o nouă înşelătorie din partea lui Plahotniuc”, a declarat Renato Usatîi în cadrul unei transmisiuni video live pe pagina sa de Facebook.

Renato Usatîi: “Astăzi toate partidele reale de opoziţie trebuie să se unească şi să creeze un front comun. Trebuie să facă tot ca să apare democraţia, iar asta înseamnă că nu trebuie să admită ceea ce propune să facă Plahotniuc prin metode banditeşti”.

Astfel, liderul “Partidului Nostru” a chemat toate aceste forţe politice să se unească în cadrul unei mese rotunde, la care ar putea participa şi reprezentanţii societăţii civile, pentru a decide ce fac. “Dacă va fi protest, decidem şi anunţăm cum toţii data, astfel ca să nu fie că unul nu vrea la protest înainte de Paşti, altul are de pus în grădină şi aşa mai departe. Noi nu avem dreptul nici întrun caz să dezamăgim oamenii. Unii privesc sceptic, dar dacă vom ieşi cu toţii, înseamnă că oamenii vor merge cu noi. Voi cere colegilor noştri din oficiul central, voi încerca să discut cu liderii acelor partide cu care voi putea lua legătura, ca să decidem cum facem. Să nu se întâmple că Năstase nu ştie ce face Usatîi, eu nu ştiu ce face Dodon, iar Dodon nu ştie ce facem noi ambii”, a mai îndemnat Renato Usatîi.

Sursa: pnru.md

Primarii şi consilierii “Partidului Nostru”: toţi aleşii locali de opoziţie trebuie să-şi unească forţele împotriva regimului lui Plahotniuc “Partidul Nostru” a semnat un acord de colaborare cu PLDR