Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPN

Acţiuni masive de protest vor avea loc la sudul şi nordul Moldovei în zilele de 20–21 mai

|versiune pentru tipar||
PN / 16 mai 2017
Partidul Nostru

Liderul “Partidului Nostru”, Renato Usatîi, îndeamnă locuitorii din raioanele de nord şi sud ale Moldovei să iasă la protestele care vor avea loc în zilele de 20–21 mai la Bălţi şi Comrat împotriva iniţiativei lui Plahotniuc-Dodon de modificare a sistemului electoral. Despre aceasta Usatîi a declarat în cadrul unei transmisiuni online pe Facebook.

“Sîmbătă, la Comrat, «Partidul Nostru» invită întreg sudul ţării la marş. Sarcina acestui marş este de a trezi Moldova. Noi trebuie să aducem oamenilor informaţia care se deosebeşte de cea pe care o livrează posturile de televiziune ale lui Dodon-Plahotniuc, să le transmitem cetăţenilor imaginea reală”, a declarat liderul “Partidului Nostru”.

În acest mod, la Comrat, sîmbătă, 20 mai, la ora 11:00, de pe strada Lenin, în faţa Gării Auto va porni marşul de protest. Ulterior, în piaţa din faţa Casei de Cultură va începe mitingul. Peste o zi, duminică, 21 mai, la ora 11:00, va avea loc încă o acţiune de protest, la Bălţi. Punctul de pornire, din piaţa Independenţei, în faţa Estradei de vară, de unde protestatarii vor merge în marş spre piaţa Vasile Alecsandri.

“Îi rog pe toţi activiştii noştri, susţinătorii, toţi cei care pot să se alăture fie la acţiunile din sudul, fie la cele din nordul ţării: ieşiţi! Noi trebuie să trezim întreaga ţară!”, a adăugat Usatîi.

“Următorul protest al societăţii civile este anunţat pentru data de 28 mai. Trezind nordul şi sudul, vom putea merge să ne întîlnim împreună la Chişinău, pentru a apropia sfîrşitul fărădelegii legale, economice şi sociale care are loc în Moldova în ultimii ani. Dacă nu ne vom uni, nu vom reuşi nimic”, a conchis liderul “Partidului Nostru”.

Anterior oligarhul Vladimir Plahotniuc şi preşedintele Igor Dodon au lansat iniţiativa privind modificarea sistemului electoral. Aceasta a provocat un şir de proteste, organizate de societatea civilă, care s-au încheiat cu o acţiune cu mii de participanţi în faţa Parlamentului. Participanţii protestului i-au îndemnat pe Dodon şi Plahotniuc să renunţe la iniţiativă, în caz contrar au declarat despre continuarea mişcării protestatare.

Sursa: ru1.md

“Partidul Nostru” îşi îndeamnă susţinătorii să participe la toate protestele împotriva “reformei” antisociale a sistemului electoral “Partidul Nostru” a condamnat cursul antirusesc al lui Plahotniuc. Rezoluţia mitingului “Ultimul sunet pentru Plahotniuc”