Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPN

În dimineaţa zilei de 22 iunie, activiştii “Partidului Nostru” au aprins lumînări în memoria eroilor căzuţi în Marele Război pentru Apărarea Patriei

|versiune pentru tipar||
PN / 22 iunie 2017
Partidul Nostru

În dimineaţa zilei de 22 iunie, în multe oraşe din Republica Moldova, în ziua cînd a început Marele Război pentru Apărarea Patriei, activiştii “Partidului Nostru” împreună cu societatea civilă, s-au adunat la Memorialele şi la monumentele eroilor căzuţi în lupta cu fascismul. Această acţiune a devenit deja o tradiţie în Ziua de comemorare şi de doliu.

Pe 22 iunie, la ora 4 dimineaţa, activiştii “Partidului Nostru” au aprins lumînări şi au ţinut un minut de reculegere în memoria eroilor căzuţi în apărarea libertăţii Patriei noastre, exact în momentele cînd, în urmă cu 76 de ani, a început bombardarea Chişinăului, iar pe toată lungimea graniţei trupele fasciste au atacat avanposturile de la frontieră.

La acţiunile de comemorare din Chişinău, la Complexul Memorial “Eternitate” au participat vicepreşedinţii “Partidului Nostru”, consilierii municipali, zeci de activişti.

“Este o zi tragică pentru cetăţenii Republicii Moldova, — a declarat Ilian Caşu, vicepreşedintele «Partidului Nostru» în cadrul desfăşurării acţiunii comemorative. — Tradiţional, activiştii «Partidului Nostru» vin la Memorial pentru a cinsti memoria eroilor căzuţi în Marele Război pentru Apărarea Patriei”. Din spusele vicepreşedintelui formaţiunii politice, este foarte important “să păstrăm vie memoria acelor evenimente crîncene pentru generaţiilor viitoare. Trebuie să facem tot posibilul ca-n viitor să evităm războiul şi conflictele militare”.

La Bălţi, acţiunea de comemorare s-a desfăşurat la memorialul “Gloriei Militare”, unde zeci de oameni au depus flori la picioarele monumentului Eroului necunoscut, au format din flori “Noi ne amintim” şi din lumînările fierbinţi — cifrele 1418, reprezentînd cele 1418 zile, cît a durat Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Sursa: pnru.md

Mii de cetăţeni ai Moldovei au solicitat retragerea imediată a proiectului de lege a lui Dodon-Plahotniuc Anunţ informativ al “Partidului Nostru”: Nicolai Dermenji nu este coordonator al OT Găgăuzia